Mogen wij u opnemen in ons bestand? Meld je hier aan.

Aanmelden voor

MKB en Zero Emissie Logistiek: gedrag en beïnvloeding

Aanmelden voor

MKB en Zero Emissie Logistiek: gedrag en beïnvloeding

Doel van het project:
Het MKB heeft het druk, verschillende segmenten ervaren grote uitdagingen als gevolg van de sterk stijgende energiekosten, personeelstekorten en naweeën van de coronamaatregelen. De bewustwording t.a.v. de Klimaatambities is bij ondernemers laag. Terwijl het MKB een belangrijke schakel is in het behalen van de doelstellingen.
Stuurgroep Steden heeft veel tijd en energie gestopt in het achterhalen van de drijfveren van ondernemers in de binnensteden om al dan niet te verduurzamen.

Inhoud van het project
In de gesprekken is eerst ingegaan op de algemeen waarden die men nastreeft binnen de onderneming. Hierna is ingezoomd op de rol van de huidige bedrijfswagen. Vervolgens is Zero-emissie stadslogistiek geïntroduceerd en nagegaan welke associaties en gevoelens men hier bij heeft, welke barrières en kansen men ziet en welke informatiebehoefte men heeft.

Resultaat van het project
Inzicht in de grondhouding en de drijfveren rondom verduurzamen van het wagenpark een de mogelijke communicatiekanalen waarlangs de boodschap het beste kan worden gebracht.

 

Deelnemers

Drukkerij Hultermans · Rijwiel- en Bromfietshandel Ton van de Klundert · Van der Vleuten GES