Mogen wij u opnemen in ons bestand? Meld je hier aan.
zoeken

Aanmelden voor

Topsector Logistiek en het mkb: Inspirerende cases en concrete handvatten

Aanmelden voor

Topsector Logistiek en het mkb: Inspirerende cases en concrete handvatten

Topsector Logistiek en het mkb: Inspirerende cases en concrete handvatten

Ondernemers in de logistiek zijn het speerpunt voor het aanjagen van innovatie vanuit de Topsector Logistiek. Laat je inspireren door vier concrete voorbeelden uit het mkb met handvatten en pragmatische oplossingen.

Leestijd ± 2 minuten

Samen met het bedrijfsleven, overheden en onderzoeksinstellingen werken we samen aan de ambitie voor 2050: een concurrerende en emissieloze logistiek in Nederland. Binnen het uitvoeringsprogramma zijn verschillende toepassingsgebieden: Bouwlogistiek en Mobiele Werktuigen, Multimodale Corridors, Stadslogistiek en Supply Chains. Voor ieder van deze thema’s is er een inspirerende case in een aantal video’s samengesteld. Laat je hier als ondernemer inspireren door concrete voorbeelden én handvatten en beschikbare oplossingen voor je eigen logistieke vraagstuk.


Overmeer Transport: de meerwaarde van Carbon Footprinting

“Het meten van CO2-uitstoot geeft als meerwaarde dat je zelf al inzicht hebt
in hoeveel je uitstoot. Niet alleen omdat je het móet doen, maar ook omdat je dan ziet waar je ten opzichte van de rest gaat staan en hoe je je kunt onderscheiden”
, Michelle Michels – Overmeer Transport.

Michelle Michels, Overmeer Transport & Logistics

Omdat je op een andere manier gaat werken, zie je de effecten in je omzet, zoals het verbruik van minder brandstof.

Topsector Logistiek hielp Overmeer Transport & Logistics met een Carbon Footprinting tool exact berekenen wat de CO2-uitstoot van hun routes was en waar kansen waren voor optimalisatie. Ontdek meer over wat dit voor jou kan betekenen.

Wijkgerichte aanpak: zorg, welzijn en logistiek komen samen met de buurtconciërge

Steeds meer ouderen in Nederland blijven langer thuis wonen. Dit doet niet alleen beroep op onze zelfstandigheid en zorgcapaciteit, maar kwetsbare bewoners hebben ook medicijnen en verschillende goederen (zoals boodschappen) nodig, naast natuurlijk behoefte aan sociaal contact en activiteiten. Dat stelt ons voor een groot logistiek vraagstuk. De wijkgerichte aanpak met de buurtconciërge is het antwoord op die logistieke uitdaging,

“We wisten allemaal wel wat er beter kon, maar we zochten naar een manier om dat te verwezenlijken. Om hierbij te helpen, heeft Topsector Logistiek ons geholpen met het bouwen van een stukje functionaliteit in onze (software)portal“, Nikki Pije – Senior Adviseur Bouwlogistiek, Heijmans Materieel Beheer

Uitgelichte nieuwsberichten

Naar al het nieuws