Mogen wij u opnemen in ons bestand? Meld je hier aan.
zoeken

Aanmelden voor

Aanbesteding Programmamanager Digitale Infrastructuur Logistiek

Aanmelden voor

Aanbesteding Programmamanager Digitale Infrastructuur Logistiek

Het DIL-programma versnelt de ontwikkeling en toepassing van de Basis Data Infrastructuur (BDI). Door vlot en effectief data uit te wisselen, krijgen logistieke ketenpartijen meer inzicht in elkaars werkzaamheden en kunnen ze sneller innoveren. Dit leidt tot een efficiëntere en duurzamere logistiek en uiteindelijk tot meer economische groei. Maar 69% van de sector is niet ‘digital ready’. De aanpak DIL wil een digitale decentrale infrastructuur ontwikkelen en de toekomstige gebruiker praktisch helpen om ‘digital ready’ te worden. Met de aanpak DIL behoudt en versterkt Nederland haar logistieke toppositie.

Over de functie

Connekt zoekt via een aanbesteding naar een Programmamanager voor twee jaar voor het programma DIL. In het programma zijn meerdere werkpakketten gedefinieerd:

  1. Verdere ontwikkeling van het concept en de architectuur van de BDI
  2. Toepassen van wat ontwikkeld is in voorbeeldtoepassingen
  3. Digital Readiness van, vooral het MKB, verhogen

Daarnaast is er een algemene programmaleiding en een projectbureau, zoals Connekt, om de publieke middelen rechtmatig en doelmatig te hanteren. Deze functie vraagt om een aantal competenties:

  • Gezaghebbende resultaatgerichtheid met ervaring in programmamanagement op het snijvlak van IT, business en overheid
  • Ervaring met implementatie van iteratief ontwikkelde digitale innovaties, zowel aan de gedragskant als aan de technische kant
  • Kennis van data-space technologie
  • Kunnen omgaan met complexe governance in omgevingen met een veelheid aan stakeholders en belangen in publiek-private samenwerkingen
  • Politiek sensitief
  • Hands-on, toegankelijk en met open communicatie

Het is mogelijk de functie twee keer met een jaar te verlengen. Kijk op Tenderned voor alle informatie over deze aanbesteding.