Mogen wij u opnemen in ons bestand? Meld je hier aan.
zoeken

Aanmelden voor

Voucherregeling – Financiële bijdrage koppeling CBS

Aanmelden voor

Voucherregeling – Financiële bijdrage koppeling CBS

Sinds kort is het voor bedrijven mogelijk om op basis van het Open Trip-Model een koppeling te maken met het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), zodat zij hun data eenvoudiger kunnen aanleveren. 

Financiële bijdrage vanuit Topsector Logistiek

Bedrijven die dat de komende tijd willen doen, kunnen hiervoor een financiële bijdrage ontvangen vanuit de Topsector Logistiek. Meer informatie en het aanvragen van een voucher kunt u terecht bij SUTC, via deze weg.

Eenvoudig aanleveren vervoersdata

Begin dit jaar is het project VESDI gestart, een samenwerking tussen het CBS, SUTC en de Topsector Logistiek. Doel van het project is om de aanlevering van data aan het CBS te vereenvoudigen voor het logistieke bedrijfsleven. De inzet van het Open Trip-Model (OTM) maakt het mogelijk om de aanlevering van gegevens -gecontroleerd- te automatiseren. Om dit voor elkaar te krijgen is het noodzakelijk om enige aanpassingen te doen in de IT-systemen.

Tegemoetkoming aanpassingen

Om tegemoet te komen in de kosten voor de aanpassingen stelt de Topsector Logistiek vouchers beschikbaar voor het bedrijfsleven. De bijdrage varieert van € 2.000,– tot maximaal € 5.000,– per bedrijf. Uitkering vindt plaats na aantoonbare realisatie van de koppeling. De vouchers zijn beschikbaar voor alle bedrijven die data gerelateerd aan het goederenvervoer moeten of willen aanleveren bij het CBS. Dit zijn o.a.

  • Beroepsgoedererenvervoerders
  • Eigen vervoerders
  • ICT-leveranciers (faciliterend aan logistiek bedrijfsleven)

Meer informatie?

Wil u meer informatie over deze regeling, of wilt u direct een voucher aanvragen? Wout van den Heuvel van SUTC helpt u graag verder. Hij is te bereiken via deze pagina of direct op wheuvel@sutc.nl.