Mogen wij u opnemen in ons bestand? Meld je hier aan.
zoeken

Aanmelden voor

Niels Agatz nieuwe wetenschappelijk directeur TKI Dinalog

Aanmelden voor

Niels Agatz nieuwe wetenschappelijk directeur TKI Dinalog

Het TKI Bestuur heeft een waardige opvolger voor hem gevonden in dr. Niels Agatz.

Robert van der Waal (voorzitter TKI Bestuur): “Vanuit zijn jarenlange ervaring met de logistieke sector gaat hij een belangrijke bijdrage leveren aan wetenschappelijk onderzoek en de innovatiekracht van de sector. Wij kijken enorm uit naar de samenwerking met Niels.”

Niels Agatz is momenteel universitair hoofddocent Last-Mile Supply Chain Operations aan de Rotterdam School of Management, Erasmus Universiteit Rotterdam en was daar tot voor kort ook wetenschappelijk directeur van het MSc-programma in Supply Chain Management. Eerder heeft hij gewerkt aan de School of Industrial Engineering van het Georgia Institute of Technology en de afdeling Transport and Logistics Engineering van de Katholieke Universiteit van Chili. Het onderzoek van dr. Agatz is gericht op het ontwikkelen van kwantitatieve modellen en optimalisatiemethoden ter ondersteuning van duurzame last-mile logistieke systemen. Hij publiceert regelmatig in de meest toonaangevende academische tijdschriften. Daarnaast is hij ook actief als editor voor internationale vaktijdschriften en in de organisatie van nationale en internationale conferenties.

Niels Agatz: “Als wetenschappelijk directeur van TKI Dinalog wil ik graag een bijdrage leveren aan het verder versterken van het toegepaste onderzoek op het gebied van logistiek en supply chain management in Nederland. Het is een eer om me met deze enthousiaste groep mensen te kunnen inzetten op dit dynamische en zeer relevante vakgebied.”

Niels werkt graag nauw samen met het bedrijfsleven en zal samen met het huidige team van TKI Dinalog verder werken aan de bijdrage van TKI Dinalog aan de doelstellingen van de Topsector Logistiek en het Missiegedreven Topsectoren en Innovatiebeleid. Naast zijn functie als Wetenschappelijk Directeur van TKI Dinalog blijft dr. Agatz verbonden aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij zal samen met Bas van Bree de directie vormen van TKI Dinalog. Bas is sinds 1 januari Interim Directeur en zal vanaf 1 juli als Operationeel Directeur actief zijn bij TKI Dinalog.