Mogen wij u opnemen in ons bestand? Meld je hier aan.
zoeken

Aanmelden voor

Topsector Logistiek en TKI Dinalog op Multimodaal Transport Expo 2022

Aanmelden voor

Topsector Logistiek en TKI Dinalog op Multimodaal Transport Expo 2022

Op donderdag 21 april 2022 vond voor het eerst in 2 jaar de Multimodaal Transport Expo weer live plaats in het Breepark in Breda. Topsector Logistiek en TKI Dinalog speelden als kennispartner een grote rol op deze beurs. We verzorgden een aantal workshops, vanuit het programma Joint Corridors Off Road vonden er de hele dag kennissessies plaats en iedereen was natuurlijk welkom op onze stand. En vanuit het Sharehouse living lab, wat mede wordt gefinancierd door de Topsector, konden bezoekers een exoskeleton of VR-demo ervaren. Het was een dag vol mooie ontmoetingen, nieuwe gezichten en oude bekenden. Er werd veel kennis gedeeld, geïnspireerd en contact gelegd.

Tools Topsector Logistiek maken transitie MKB mogelijk

Op het mainstage gingen Wando Boevé (Voorzitter stuurgroep Multimodale Corridors en lid topteam Topsector Logistiek) en Leo Kemps (Directeur Logistics Community Brabant (LCB) in gesprek met redacteur Bart Pals over de urgentie van modal shift. En ze spraken over het nut en de noodzaak van samenwerken in de regio. Verder kwam aan bod dat de tools van de Topsector Logistiek nog vaker kunnen worden ingezet. Bekijk het interview hieronder.

Een drukbezocht programma

Topsector Logistiek en TKI Dinalog verzorgden sessies en workshops over verstopping en vertraging in de Rotterdamse haven en de rol die inland terminals hierbij kunnen spelen. En over het nut en de noodzaak van de joint corridors die de zeehavens met het achterland verbinden en hoe deze bijdragen aan verduurzaming van de keten. Er was ook aandacht voor innovaties in spoor, digitalisering en waterstoftoepassingen. Op het gebied van Zero Emissie Stadslogistiek keken we samen met bezoekers naar de invoer van de vele zero-emissiezones in grote gemeentes vanaf 2025 en de gevolgen en vereisten daaromheen. Denk daarbij ook aan het groeiend aantal inwoners in Nederlandse steden en de stevige bouwopgave die de verschillende steden hebben. Vanuit het toepassingsgebied Bouwlogistiek zoomden we dan ook verder in op de slimme oplossingen die er zijn, zoals de Eindhovense BouwHub.

Ook de goed bezochte workshop ‘Toewijzen van CO2, wat kan ik ermee’ leidde tot veel inzichten en vragen van bezoekers. Men was erg nieuwsgiering naar wat Carbon Footprinting voor mogelijkheden biedt in het verduurzamen van transporten en wat de Topsector Logistiek daarin kan betekenen.

Kennissessies Joint Corridors Off-road

Vanuit Joint Corridors Off-road werden er de hele dag door kennissessies gehouden. Bij deze sessies zoomden we in op Joint corridors voor de agri-en food sector, duurzaam multimodaal Transport en maatschappelijke en bedrijfseconomische doorbraken. Er werd ook gekeken naar de joint corridors via het spoor en het water en naar quick-scans en instapsubsidies.

Een geslaagde beurs

Al met al een geslaagde beurs! Voor sommigen was het in het begin nog wat onwennig om weer massaal bij elkaar in een expositiehal te gaan staan. Toch was het goed om mensen, die je soms alleen maar kent van een videovergadering, ook live te ontmoeten. Dat spreekt toch een stuk makkelijker waarbij je ook meer gevoel krijgt voor de nuances. Topsector Logistiek en TKI Dinalog kijken terug op een zeer geslaagde dag, waarbij ontmoeten, inspireren en kennis delen centraal stond.

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de Topsector Logistiek nieuwsbrief!

Nieuwsgierig geworden naar hoe wij u verder kunnen helpen? Schrijf u hieronder in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen binnen de Topsector Logistiek.