Mogen wij u opnemen in ons bestand? Meld je hier aan.

Aanmelden voor

Vision Picking met Assisted Reality Technologie

Aanmelden voor

Vision Picking met Assisted Reality Technologie

Doel van het project
Via een vision picking simulator zowel studenten, docenten als bedrijven bekend en wegwijs maken in het gebruik van Assisted reality technologieën binnen warehouses. Het doel is om onderlinge kennis hierover uitwisselen en door middel van onderzoek meer kennis te ontwikkelen over nieuwe mogelijkheden van deze technologieën.

Inhoud van het project
Mbo studenten leren door een simulatieomgeving met AR-middelen te werken, passen deze toe bij bedrijven en zijn daardoor goed voorbereid voor de moderne arbeidsmarkt. Docenten kunnen zich via de vision picking simulator ook bekwamen in deze technologieën door middel van het praktijkgericht lesmateriaal dat ontwikkeld is. Door samenwerkingen tussen verschillende onderwijsniveaus (vmbo-mbo), onderwijsinstellingen en bedrijven vindt professionele (kennis)uitwisseling plaats. Vanuit het practoraat vindt onderzoek plaats waarin studenten, docenten en bedrijven participeren zodat de mogelijkheden van de toepassingen van deze technologieën uitgebreid kunnen worden.

Doelgroepen:

  • Studenten mbo 1 tot en met 4 opleidingen
  • Vmbo studenten
  • Mkb-bedrijven met warehouse faciliteiten 

Resultaat van het project
Het resultaat van dit project is het ontwikkelde lesmateriaal, een docentenhandleiding, een voorlichtingsprogramma over vision picking als element van de logistieke arbeidsmarkt voor vmbo-studenten en door onderzoek inzicht verschaffen in de mogelijkheden om medewerkers op een hoger niveau te laten functioneren.