Mogen wij u opnemen in ons bestand?

Doel: Het creëren van een businessgame waarin softwarematige vernieuwing van Smartgate op het gebied van processen in de luchtvrachtindustrie aan bod komen. Het onderwijsmiddel is onderdeel van project TruckingCDM en het project CDM@airports. Het verschaft hbo-studenten inzicht in vrachtstromen op een vliegveld en te realiseren toegevoegde waarde van partijen richting een snelle en efficiënte afhandeling van luchtvracht.

Inhoud: De businessgame maakt het mogelijk om studenten en community stakeholders inzicht te geven in de goederenstromen en het bijbehorende logistieke proces. De businessgame voorziet in inzichten van dit vrachtproces aan de landzijde van luchthavens. Met deze speelse omgeving komen studenten op een plezierige wijze in aanraking met het vrachtproces dat zich afspeelt op Schiphol en andere luchthavens.

Een online tutorial geeft de docent en student uitleg bij het spelen van de game en bevat een kennismakings- en leerfunctie. Er wordt nog een handleiding opgesteld en er is een speciale website opgericht aircargogame.nl. Daarnaast wordt deze game ook op https://www.airportcdm.aero/ en businessgaming.nl geplaatst. 

Resultaat: Deze game heeft een breed bereik bij zowel hbo-opleidingen: Business Studies (afstudeerrichting Logistiek), Finance, Business & IT- management en (technische) Informatica als voor beginnende professionals bij luchtvrachtbedrijven (internationale luchtvaart community Schiphol). Breder gebruik bij de Hogeschool van Amsterdam en toelichting bij Landelijk Platform Logistiek (LPL), toepassing bij het Luchtvaartcollege in Hoofddorp.