Mogen wij u opnemen in ons bestand? Meld je hier aan.

Aanmelden voor

We work with JOI

Aanmelden voor

We work with JOI

Het pilotproject SILL heeft een vervolg gekregen: JOI: Jointly Organisations Innovate. Tijdens het project zijn onder andere 3 bijeenkomsten georganiseerd met als thema’s ‘het verbeteren van de interne communicatie’, ‘duurzame inzetbaarheid van medewerkers’ en ‘het ontwikkelen van intern ondernemerschap in de organisatie’.

Uit grootschalig onderzoek blijkt dat medewerkers van de toekomst andere eisen aan het werk stellen en als bedrijven hier niet op inspelen dan levert dit grote problemen op. Sociale Innovatie (SI) biedt uitkomsten. Medewerkers die gaan voor zingeving en uitdaging willen bij processen betrokken worden. Sociale innovatie zorgt voor nieuwe klanten, een hogere omzet en winst. Veel bedrijven investeren in Sociale Innovatie omdat ze de noodzaak inzien en goed voorbereid willen zijn op de toekomst.

In 2018 is samen met het lectoraat Sociale Innovatie van Hogeschool Windesheim en TNO de pilot ‘Social Innovator Logistics Limburg’ uitgevoerd. De pilot leverde de eerste versie van de toolbox SI op. De individuele ondersteuning van bedrijven resulteerde in een plan van aanpak voor de ontwikkeling van SI. Aan het eind van de pilot ontvingen deelnemers de ‘JOI Trophy’. De JOI Community was hiermee een feit. In deze learning community worden bedrijven beter in het benoemen, initiëren en implementeren van interne veranderingen. Er wordt gestimuleerd dat medewerkers meedenken en meebeslissen over vernieuwingen en innovaties binnen de organisatie. Een voorbeeld van een JOI-bijeenkomst: de interactieve webinar ‘Alle neuzen voor altijd dezelfde kant op!’, met als thema interne communicatie. Het thema sociale innovatie wordt nu ook geïmplementeerd in andere regio’s.

Deelnemers

Hogeschool Windesheim · KennisDC Logistiek Limburg