Mogen wij u opnemen in ons bestand?

In binnen- en buitenland worden veel initiatieven genomen met de inzet van (e-)bakfietsen voor schone stadsdistributie. Het kennisnemen van voorbeelden versnelt het gebruik en de ontwikkeling van cyclelogistics. Hier is echter nog geen inventarisatie of overzicht van gemaakt. Tussen 1 oktober 2016 en 30 september 2017 (12 maanden) heeft Fietsendiensten.nl bestaande projecten en initiatieven op het gebied van cyclelogistics en (e-)cargo bikes uitgezocht en beschreven. Uiteindelijk zijn 80 cases gevonden, waarvan ruim 30 volledig zijn beschreven en gepubliceerd.

Het doel van de tweede fase van het project was namelijk een nieuwe website te ontwikkelen om Register of Initiatives in Pedal Powered Logistics (RIPPL)-artikelen te hosten. Het project levert een website op met een eenvoudig, esthetisch ontwerp om ervoor te zorgen dat bezoekers geïnspireerd en geënthousiasmeerd worden door het lezen van RIPPL-artikelen en daardoor van de gelegenheid gebruik maken om de aangeboden ideeën over te nemen. RIPPL is ook bedoeld als hulpmiddel voor mensen die meer te weten willen komen over fietslogistiek. De website is te bezoeken via www.rippl.bike en kent inmiddels meer dan 50 artikelen.

Deelnemers

Bogbi · Cargobike.jetzt · CoolBlue · ecargobikes.com · European Cycle Logistics · Fernhay · Fietsdiensten.nl · Greenolution · Marleen Kookt · Outspoken! Delivery · PostNL · Radkutsche · Sainsburys · Seahorse Communication · Urban Arrow · Zedify