Mogen wij u opnemen in ons bestand? Meld je hier aan.
zoeken

Aanmelden voor

Logistica Next

Aanmelden voor

Logistica Next

Programma: sneak preview

Het programma wordt ‘as we speak’ gevuld. We delen graag vast de bevestigde sessies en sprekers met u:

Logistics Arena

8 november – smart warehousing

 • Fonq (Wouter Sluiter) – automatisering/mechanisering in het dc
 • PLUS (Rowell Versleijen) – Nieuwe dc in Oss
 • Sligro (Roel Megens) – automatisering in het dc
 • Rene de Koster – automatisering in het dc

9 november – e-fulfilment en vastgoed

 • Greetz (Ronald van Hekezen) – e-fulfilment als klantbelofte
 • Bol.com (Frank de Bruin) – retouroptimalisatie
 • BCI Global (Pieter de Wit) – Wat kunnen we leren van China?
 • IKEA (Youssef Zouhair) – fulfilment vanuit winkels
 • VLM programma

10 november – supply chain en sustainability

 • Supply Chain Media (Martijn Lofvers) – duurzaamheid
 • Swiss Sense (Teun van Boeckel) – in panel gesprek

Topsector Logistiek Theater

Tijdens Logistica Next en ICT & Logistiek delen we kennis en ervaringen vanuit de innovatieprojecten. Tijdens de verschillende workshops van het congres zullen tal van innovaties de revue passeren die de logistiek slimmer en duurzamer maken. Want niet innoveren is geen optie in de logistiek. We willen tijdens het congres bedrijven met een logistieke functie, maar ook gemeenten, kennisinstellingen en andere organisaties, concrete handvatten bieden om zelf aan de slag te gaan met de kennis en innovaties die vanuit de Topsector Logistiek zijn voortgekomen.

Met innovatieprojecten ondersteunen en ontwikkelen we nieuwe kennis, tools en oplossingen. Voor de toekomst, maar ook met praktische uitkomsten voor de korte termijn. Zo maken moderne IT-systemen het mogelijk om allerlei waardevolle data te verzamelen. Waar bevindt uw lading zich? Welke producten zijn bijna uitverkocht? En waar zijn wegwerkzaamheden gepland? Dit soort inzichten helpen u om voorspellingen te doen en uw logistieke processen efficiënter in te richten. Nog waardevoller is inzicht in de gehele keten. Daarvoor is het essentieel om data te delen met partners. In een data omgeving en met goede afspraken, zodat u weet wat u deelt. En met wie u het deelt. Veilig, efficiënt en geautomatiseerd. Zo werken we samen aan een datagedreven logistieke sector. Doet uook mee?

Logistiek staat of valt met inzicht, transparantie en juistheid van informatie. Juist in het delen van data valt nog veel te winnen. Het is niet alleen een sleutel tot verbetering van het ketenproces, maar het verandert en transformeert ook de rollen van ketenpartners. Daarom richt de Topsector Logistiek samen met TKI Dinalog zich op het verwerken en analyseren van real time data, het opwerken naar voorspellingen en het ontwikkelen van bijbehorende businessmodellen.

Komt u ook? Kansen voor samenwerking in innovatie. Sluit aan!

Focus op kennis & innovatie

De ontwikkelingen in de logistiek gaan snel. Er komen in rap tempo innovaties en oplossingen op de markt waarmee de klant nog beter bediend wordt. Tijdens Logistica bieden we bezoekers antwoorden op belangrijke logistieke vraagstukken. Daarom tonen we op beursvloer niet enkel producten, maar richten we ons op integrale oplossingen en de toepassing ervan in de praktijk. Logistica biedt dit jaar dan ook een highlevel kennisprogramma. Innovatie en kennisdeling door peers en experts staan centraal. Om kwaliteit te kunnen garanderen, zijn sommige onderdelen alleen op uitnodiging toegankelijk.

Synergie met ICT & Logistiek

Logistiek en technologie (hardware en software) zijn nauw met elkaar verweven. Daarom vinden Logistica en ICT & Logistiek gelijktijdig plaats in de Jaarbeurs. De beurzen kennen veel synergie: 75 procent van de bezoekers van ICT & Logistiek (met name C-level) bracht vorige edities ook een bezoek aan Logistica.