Mogen wij u opnemen in ons bestand? Meld je hier aan.
zoeken

Aanmelden voor

Elektrische bestelbus interessant? Bereken het direct!

Aanmelden voor

Elektrische bestelbus interessant? Bereken het direct!

Op maandag 15 maart ging de Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto’s (SEBA) van start. De regeling heeft in de eerste week 270 aanvragen ontvangen. Dit betreft 361 auto’s met een totale claim van € 1.523.402,09. Hieruit blijkt dat veel ondernemers met extra steun door de subsidie nu de knoop doorhakken en hun wagenpark gereed willen maken voor de toekomst!

welkeEbestelbus

Samen met partijen uit de automobielsector ontwikkelden de Topsector Logistiek en Panteia de vergelijkingstool welkeEbestelbus.nl. Hier kunnen ondernemers een overzicht vinden van het huidige aanbod aan beschikbare elektrische bestelauto’s. Daarnaast biedt de tool een handreiking aan ondernemers om inzicht te krijgen in de maandlasten van een elektrisch alternatief.

Handig, want op deze manier geeft de keuzetool ondernemers volledig inzicht in alle kosten én antwoord op de vraag of de overstap van diesel naar elektrisch haalbaar is!

Hoe werkt het?

welkeEbestelbus.nl vraagt het kenteken van de huidige bestelbus, een jaarkilometrage en het aantal kilometers per dag. Van de gekozen alternatieven worden de kosten getoond.

De vergelijkingstool vergelijkt niet alleen de aanschafprijzen met elkaar, maar berekent de maandlasten op basis van de totale levensduurkosten (TCO). Juist door ook de afschrijving, laad- en tankkosten en het onderhoud in de vergelijking mee te nemen, wordt duidelijk dat een elektrische bestelbus toegankelijker is dan ooit. Ook laat de vergelijker zien welke subsidiemogelijkheden er zijn en hoe deze uitpakken voor verschillende soorten ondernemingen, zoals de eenmanszaak, de BV en non-profit organisaties.

Tool tot einde 2024 beschikbaar

welkeEbestelbus.nl is merkonafhankelijk en samen met partijen uit de sector samengesteld. De website blijft in ieder geval beschikbaar tot en met 2024. Het beschikbare aanbod aan elektrische alternatieven wordt gedurende deze periode steeds geactualiseerd.

Connekt en TKI Dinalog vormen samen het uitvoeringsbureau van de Topsector Logistiek.