Mogen wij u opnemen in ons bestand? Meld je hier aan.
zoeken

Aanmelden voor

Carbon Footprinting gaat verder dan CO2

Aanmelden voor

Carbon Footprinting gaat verder dan CO2

Met behulp van primaire (CMR) data en brandstof/CO2 kunnen we met Carbon Footprinting CO2 uitstoot van transport en overslag aan de getransporteerde goederen toewijzen. Maar wat veel bedrijven nog niet weten, is dat slechts een beetje extra informatie ons nog veel meer inzichten kan geven.

Als we de informatie die we al gebruiken voor Carbon Footprinting uitbreiden met timestamps (datum en tijd) van het rijden, stilstaan, laden en lossen, krijg je inzicht in efficiency van uren en euro’s.

Vul dat aan met laadcapaciteit (m3, m2, gewicht) en je ziet direct waar je onbenutte capaciteit ontstaat. Dit geeft veel inzicht in efficiency en verbetermogelijkheden binnen de gehele keten.

Het kan zelfs nog een stap verder. Bijvoorbeeld het meten van de stikstof uitstoot. Daarvoor voegen we bijvoorbeeld de Euronorm toe (geregistreerd met het kenteken) en het aantal kilometers dat op de verschillende wegtypen (snelweg, binnen de bebouwde kom, buiten de bebouwde kom) gereden is.

En zo krijg je dus met een beetje meer informatie een veel breder inzicht in je onbenutte capaciteit, efficiënte uren en bijbehorende euro’s en uitstoot van stikstof. Wil je hier meer over weten, kijk dan op carbonfootprinting.org. Wil je graag eens in gesprek hierover, neem dan contact met ons op via info@topsectorlogistiek.nl.