Mogen wij u opnemen in ons bestand? Meld je hier aan.
zoeken

Aanmelden voor

Werkconferentie: Logistiek in de Circulaire Economie

Aanmelden voor

Werkconferentie: Logistiek in de Circulaire Economie

Werkconferentie: Logistiek in de Circulaire Economie

05 augustus 2019

Leestijd ± 1 minuut

SAVE THE DATE! 31 oktober 2019

Werkconferentie: Logistiek in de Circulaire Economie
logistiek en circulair bundelen hun krachten

De logistieke sector speelt een belangrijke rol in de transitie naar een circulaire economie. Logistieke ketens en business modellen zullen veranderen in die transitie en tegelijkertijd heeft de logistieke sector veel kennis en skills te bieden. Steeds opnieuw blijkt dat het organiseren van samenwerking in ketens de sleutel is voor innovatie in de richting van een betere (her-)benutting van schaarse grondstoffen en energie en voor het verminderen van onnodige uitstoot van CO2 en andere schadelijke stoffen.

Op 31 oktober organiseert TKI Dinalog de ‘Werkconferentie Logistiek in de Circulaire Economie’. Dit doet zij samen met Regieorgaan Praktijkgericht Onderzoek SIA, Lectorenplatform logistiek (LOGITIMO), Het Groene Brein en Stichting Transactieland. De conferentie richt zich op ondernemers in de circulaire economie en logistiek. Vanuit de ondernemer die wil bijdragen aan de transitie identificeren we tijdens de conferentie waar versnelling nodig en mogelijk is. Vanuit de behoefte van de ondernemers maken we de koppeling naar beleid (waar kan de overheid bij helpen?) en naar kennis (welke onderzoeksvragen moeten worden opgepakt?).

Programma
U krijgt inzicht in wat er al wordt gedaan op het snijvlak van logistiek en circulaire economie. Onder andere vanuit het lectorenplatform LOGITIMO en de community Logistiek in de circulaire economie (LOGICE). Maar centraal staan co-creatie sessies waarbij we aan de hand van praktijkcases aan de slag gaan met de rol van de logistiek in de circulaire economie. We willen ondernemers in de logistieke sector inspireren om ook actie te ondernemen. Tegelijkertijd krijgen we vanuit de sessies aanbevelingen voor de systeeminnovatie die nodig is. Centraal staat de vraag: ‘Hoe maken we logistieke concepten meer behapbaar in de transitie naar een circulaire economie?’