Mogen wij u opnemen in ons bestand? Meld je hier aan.
zoeken

Aanmelden voor

Vijf vragen aan: Coen de Lange (Programmamanager mkb)

Aanmelden voor

Vijf vragen aan: Coen de Lange (Programmamanager mkb)

Vijf vragen aan: Coen de Lange (Programmamanager mkb)

14 maart 2016

Leestijd ± 2 minuten

Coen de Coen de Lange programmamanager mkbLange is Programmamanager mkb bij TKI Dinalog en landelijk coördinator voor de MIT-regeling logistiek. In zijn dagelijks werk ondersteunt hij bedrijven (zowel individueel of als collectief) met raad en daad bij de ontwikkeling en implementatie van logistieke innovaties.

Wat is de MIT-regeling en wat zijn de voordelen hiervan voor mkb-bedrijven?

Veel logistieke bedrijven, zowel startende als bestaande, zijn zich er van bewust dat ze moeten innoveren om in deze turbulente tijden bestaansrecht te houden. Door middel van nieuwe concepten, samenwerking en gekoppelde datasystemen kan veel efficiëntie in de keten worden bereikt. De MIT-regeling kan innovatieve mkb’ers met financiële ondersteuning een steuntje in de rug geven.

Welke projecten kunnen ingediend worden?

De MIT-regeling heeft een verschillende instrumenten zoals een kennisvoucher voor eenvoudige kennisvragen, extern innovatieadvies, haalbaarheidsstudies en R&D-samenwerkingsprojecten voor de meer complexe vraagstukken. Zijn er concrete ideeën voor het ontwikkelen van nieuwe producten of diensten? Overweeg dan het aanvragen van deze ondersteuning. Maar wees er snel bij want de meeste instrumenten zijn first come first serve.

Van welke innovatie (binnen of buiten de logistiek) verwacht jij veel?

We zitten in een prachtige tijd waarin allerlei technische hulpmiddelen hun intrede doen. Waren deze tot voor kort allemaal stand-alone, inmiddels is bijna alles aan elkaar te knopen. We staan nog maar aan het begin van wat allemaal mogelijk is. Dit heeft echter ook een keerzijde: we moeten vertrouwen krijgen in onze partners en hun systemen voordat we deze met elkaar willen delen. Veel van de innovaties zijn IT-gerelateerd. Soms met bijhorende hardware (sensoren, IRid e.d), soms ook alleen algoritmes of interfaces die het de medewerker een stuk makkelijker maken.

Met wie zou jij een dag willen ruilen?

Richard Branson is een ondernemer die anders naar een markt durft te kijken en daarvoor nieuwe diensten en producten ontwikkelt. Hij bewijst dat niet alle innovaties wereldschokkend hoeven te zijn om toch succes te hebben. Dat hij ook een tropisch eiland heeft is natuurlijk een prettige bijkomstigheid.

Met welke concrete vragen kunnen bedrijven bij jou terecht?

Zijn er bij u of uw onderneming concrete plannen dingen anders aan te pakken en is daarvoor een nog risicovolle ontwikkeling nodig? Neem dan contact met mij op via delange@dinalog.nl. Ik licht graag toe wat de mogelijkheden zijn en hoe ik u het beste kan helpen.