Mogen wij u opnemen in ons bestand? Meld je hier aan.
zoeken

Aanmelden voor

Vervolgbijeenkomsten met de regio’s

Aanmelden voor

Vervolgbijeenkomsten met de regio’s

Vervolgbijeenkomsten met de regio’s

11 juli 2013

Leestijd ± 1 minuut

Op het Dinalog jaarcongres van 4 april jl. is, op initiatief van het Topteam Logistiek, de bijeenkomst `Versterking en synergie tussen Topsector Logistiek en de regio’ georganiseerd. Om een meer gestructureerde dialoog te realiseren tussen betrokkenen bij de nationale en regionale agenda’s voor Logistiek, worden twee vervolgbijeenkomsten georganiseerd. Op 19 september 2013 voor de Regio Zuid en op 26 september 2013 voor de Regio Noord.

Uit de grote participatie en enthousiaste inbreng van vertegenwoordigers van regionale partijen en het Topteam Logistiek, én uit de resultaten van de bijeenkomst tijdens het Dinalog jaarcongres, kunnen we concluderen dat er zeker mogelijkheden tot versterking en synergie zijn. De vervolgbijeenkomsten worden georganiseerd door EZ/directie Regio & Ruimtelijke Economie samen met regionale partners. Inzet is om tweemaal per jaar een bijeenkomst te organiseren met een wisselende organisatie als gastheer. Betrokkenen bij Topsector Logistiek en regionale stakeholders stellen in overleg de agenda vast.

Per regio worden vertegenwoordigers uitgenodigd van provincies, gemeenten, GOLD samenwerkingsverband en andere partijen. Namens de Topsector Logistiek neemt het secretariaat van het Topteam Logistiek deel: Machteld Leijnse (Connekt), Sjors Rozemeijer (EZ) en Janine van Oost (IenM). Ook wordt bekeken of er een vertegenwoordiger van het Topteam Logistiek kan aanschuiven.

Op 19 september vindt de eerste vervolgbijeenkomst voor de Regio Zuid plaats in Venlo vanaf 13:00 uur. Regio Zuid bestaat uit: Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant, Limburg. Deze bijeenkomst wordt gehost door mevr. Ingrid Vermeer van het LIOF/Logistiek.

Op 26 september vindt de eerste vervolgbijeenkomst voor de Regio Noord plaats in Zwolle vanaf 13:00 uur. Regio Noord bestaat uit: Noord-Holland; Utrecht; Flevoland; Friesland; Groningen; Drenthe; Overijssel en Gelderland. Deze bijeenkomst wordt gehost door de heer Jan Nabers van de gemeente Zwolle.