Mogen wij u opnemen in ons bestand? Meld je hier aan.
zoeken

Aanmelden voor

Verslag Service Logistics Summit 2015

Aanmelden voor

Verslag Service Logistics Summit 2015

Verslag Service Logistics Summit 2015

12 november 2015

Leestijd ± 3 minuten

Op 5 november 2015 vond de 19e Service Logistics Summit plaats bij de RDM Campus in Rotterdam. Een sterke vertegenwoordiging vanuit het vakgebied, sprekers met interessante invalshoeken en een programma met afwisseling en keuzemogelijkheden stonden garant voor een leerzame dag waar ook gelachen en genetwerkt kon worden.

Na afloop van de Service Logistics Summit: “Portal to Maintain”  5 november j.l. gaf meer dan 90% van de deelnemers aan dat zij naar huis gingen met een paar belangrijke aanknopingspunten om hun  werk mogelijk anders aan te pakken. “Daar doen we het voor” aldus  de reactie van Ben Gräve voorzitter van het Service Logistics Forum: “Wij bieden graag een veelheid van onderwerpen aan om innovaties in het service logistieke werkveld te stimuleren”. De summit, georganiseerd in samenwerking met TKI Dinalog, vond plaats op de RDM Campus in de Rotterdamse haven en dit inspirerende industriële erfgoed heeft zeker bijgedragen aan het succes van deze dag met een grote opkomst vanuit het vakgebied uit België en Nederland van zowel verladers, dienstverleners, onderwijs en wetenschap.

Het programma ving aan met plenaire presentaties van Ricoh en Tata Steel. Voorts een ruime keuze uit acht verschillende parallelle sessies die werden verzorgd door vakkundige inleiders van BMW, Districon, Drake & Farrell, Hittech, Philips, Spie, Universiteit Twente en een achttal studenten, in de race voor de SLF Afstudeerprijs, die hun bachelor of master thesis in postersessies presenteerden.

In de middagpauze stapten de deelnemers met lunchpakket in de bus om in het havengebied te kijken naar interessante logistieke processen van Broekman Logistics, ECT en Mammoet. Tegelijkertijd vond er op de campus een debat plaats  over Human Capital in service logistiek; HBO-ers gewenst……of niet? Met de aftrap dit jaar van de eerste HBO minor service logistiek op de Hogeschool van Rotterdam was het niet geheel toevallig dat het SLF gekozen heeft om deze summit te organiseren op de RDM Campus, een onderwijslocatie van deze hogeschool.  De opkomst voor dit debat was erg goed met vertegenwoordiging uit het bedrijfsleven en de hogescholen, met heldere uitkomsten en huiswerk voor het hoger beroepsonderwijs en de logistieke sector.

Een ander onderdeel van de summit is het Young Talent Programma. Hiervoor worden 25 studenten van universiteiten en hogescholen uitgenodigd voor de summit en om deel te nemen aan een speciaal programma om met ervaren managers uit het service logistieke domein in discussie te gaan. Dit jaar hadden zij zich o.a. geprepareerd op de uitdagende vraag wat zij in het bedrijf van die managers zouden wijzigen de dag nadat zij hun baan zouden overnemen.

Hans van Waveren, SLF bestuurslid en juryvoorzitter van de SLF Thesis Award: “Het was een hele klus dit jaar met meer inzendingen dan ooit”. De 2e prijs voor de bachelor thesis van Christianne Wisse (Analyzing the Spare Parts Supply Chain of Damen Schelde Navel Shipbuilding) en de 1e prijs voor de master thesis van Bram Westerweel  (A total Cost of Ownership Analysis based on a Physical Degradation Model for Corrosion of Steel Vessels). Beide prijswinnaars zijn van de Technische Universiteit Eindhoven.

Na een dag vol service logistiek verplaatste Stijn Kiens van Artsen zonder Grenzen de aandacht naar een heel andere logistieke wereld. Het was een indrukwekkend overzicht van een onafhankelijke  internationale hulporganisatie met operaties in de vele brandhaarden. Helaas een zéér actueel onderwerp en getuige de vele vragen uit de zaal was iedereen erg onder de indruk.

Op weg naar huis, al rijdend tussen de grote logistieke bedrijven in de haven, was er weer voldoende stof tot nadenken over de eigen service (logistieke) operatie.

Het SLF, Dinalog en Itanks danken u voor uw aandacht!

Bron: Service Logistics Forum