Mogen wij u opnemen in ons bestand? Meld je hier aan.
zoeken

Aanmelden voor

Verslag Nederlands-Vlaamse economische missie naar Atlanta

Aanmelden voor

Verslag Nederlands-Vlaamse economische missie naar Atlanta

Verslag Nederlands-Vlaamse economische missie naar Atlanta

21 november 2015

Leestijd ± 1 minuut

Van 5-7 oktober jl. vond de succesvolle Nederlands-Vlaamse economische missie naar Atlanta plaats onder leiding van minister-president Rutte en de Vlaamse minister-president Bourgeois met in hun kielzog 85 Nederlandse en Vlaamse bedrijven. Het bezoek stond in het teken van economie, het thema van deze missie was internetbeveiliging (Cyber security), financiële technologie en logistiek (Smart Logistics).

Het doel van het bezoek was het profileren van Nederland en Vlaanderen als een economische regio in de VS (Gateway to Europe) en deze regio steviger op de kaart zetten als partner voor bilaterale handel en als bestemming voor investeringen. Het bezoek stond in het teken van economie, minister-president Rutte en minister-president Bourgeois hebben tijdens het programma ook een aantal politieke ambtsdragers ontmoet. Voor de Nederlandse-Vlaamse bedrijfsleven delegatie zijn diverse seminars georganiseerd. De bedrijven werden geïnformeerd over How to do Business in Atlanta. Lokale Nederlandse en Vlaamse ondernemers deelden hun ervaringen en gaven tips in het zakendoen in Atlanta. Naast paneldiscussies en break out sessies waren verschillende bedrijfsbezoeken gepland en hadden de bedrijven de mogelijkheid om onderling te netwerken en in contact te komen met Amerikaanse partijen.

Resultaten

Tijdens het bezoek aan Atlanta zijn er 7 MoU’s/LoI’s ondertekend tussen Nederlandse-Vlaamse en VS partijen, geschatte waarde € 3 mln. Inmiddels hebben diverse bedrijven follow up gesprekken gevoerd met VS counterparts om hun relatie verder vorm te geven/te bestendigen. De bedrijven zullen over 3 maanden worden uitgenodigd om deel te nemen aan de evaluatie van deze missie. Diverse lokale/regionale media hebben aandacht besteed aan de economische missie en de kracht van de Nederlands-Vlaamse Delta. Over de nadere invulling voor de follow up activiteiten van de missie voor de bedrijven en voor de regio in bredere context zullen gesprekken worden georganiseerd.

Verslag door: Jeroen Haver (NFIA & Holland Logistics Network/Board Buitenlandpromotie Logistiek)