Mogen wij u opnemen in ons bestand? Meld je hier aan.
zoeken

Aanmelden voor

Vernieuwd Topteam Logistiek gaat van start met nieuwe actieagenda

Aanmelden voor

Vernieuwd Topteam Logistiek gaat van start met nieuwe actieagenda

Vernieuwd Topteam Logistiek gaat van start met nieuwe actieagenda

26 maart 2020

Leestijd ± 3 minuten

Mariëlle van Spronsen en Annemarie Terpstra benoemd als topteamleden 

Het Topteam Logistiek heeft een nieuwe samenstelling waarmee het aan de slag gaat met de actieagenda 2020-2023 ‘Op weg naar een concurrerende en emissieloze logistiek in Nederland’. Mariëlle van Spronsen (PostNL) en Annemarie Terpstra (CTT) treden per 1 april 2020 toe tot het topteam.  

Aad Veenman, boegbeeld van de Topsector Logistiek: “De huidige coronacrisis laat indringend zien hoe belangrijk onze logistiek is. Reden temeer om de schouders onder verdere versterking en innovatie van de logistieke functie te zetten. Met de toetreding van Mariëlle van Spronsen en Annemarie Terpstra vormen we een krachtig en divers topteam waarin alle aspecten van de logistiek vertegenwoordigd zijn. Samen gaan we ons inzetten voor het verbeteren van de economische slagkracht en het verdienvermogen van de Nederlandse logistiek. Dit doen we door innovatie en de toepassing van nieuwe oplossingen in de logistiek te bevorderen. Daarnaast hebben we de ambitie om met logistiek een maximale bijdrage te leveren aan maatschappelijke uitdagingen, vooral op het gebied van energie en verduurzaming.”

Topteam Logistiek
v.l.n.r. v.b.n.b. Ronald Paul, Rob Zuidwijk, Mariëlle van Spronsen, Jan Bert Schutrops, Wando Boevé, Jan Hendrik Dronkers, Astrid Buijssen, Aad Veenman, Steven Lak, Annemarie Terpstra

Mariëlle van Spronsen, program manager corporate social responsibility bij PostNL, was de afgelopen tijd al nauw betrokken bij de Topsector Logistiek als kwartiermaker ‘steden’ voor het nieuwe uitvoeringsprogramma 2020-2023. Van Spronsen: “Verduurzamen betekent innoveren: zaken anders organiseren en doen dan nu. En investeren in procesoptimalisatie. Ervoor zorgen dat dit haalbaar en realistisch is voor zowel de grote als kleine ondernemer, zie ik als mijn belangrijke uitdaging.”

Als lid van de stuurgroep synchromodaal transport is Annemarie Terpstra, commercieel directeur van CTT, ook al langere tijd betrokken bij de Topsector Logistiek. Annemarie Terpstra is benoemd tot mkb-vertegenwoordiger in het topteam en neemt het stokje over van Ruud Vat die eind vorig jaar het topteam verliet. “Ik wil meehelpen om de afstand tussen beleid en de dagelijkse praktijk te verkleinen. Door samenwerking en verbinding te zoeken tussen bedrijven en overheid, met als doel ‘concrete werkbare oplossingen’. Zodat ondernemerschap, groei, innovatie en duurzaamheid hand in hand gaan voor een logistieke ‘top’ sector”, aldus Annemarie Terpstra.

Naast Ruud Vat verlieten Peter van Laarhoven, Peter van der Meij eind 2019 het topteam, vanwege het naderende einde van het huidige programma. Aad Veenman: “Zij hebben zich de afgelopen vele jaren buitengewoon ingezet voor de ontwikkeling van de logistieke functie in en vanuit Nederland. Hun visie, betrokkenheid en ondernemerschap zijn voor bedrijfsleven, brancheorganisaties en onderwijs van grote waarde geweest. De Topsector Logistiek is hun veel dank verschuldigd.”

Topsector Logistiek 

Nederland is toonaangevend in logistiek. Maar onze toppositie is niet vanzelfsprekend. We zullen concurrerend moeten blijven. Alleen dan is duurzame economische groei mogelijk. Binnen de Topsector Logistiek werken bedrijven, onderzoekers en overheden daarom samen aan nieuwe oplossingen voor een concurrerende en emissieloze logistiek in Nederland. Bovendien draagt de Topsector Logistiek met innovatieve oplossingen bij aan maatschappelijke uitdagingen zoals reductie van CO2-uitstoot, circulaire economie en bereikbaarheid.

Topteam Logistiek 

Het Topteam Logistiek bestaat per 1 april 2020 uit:  

  • Aad Veenman (boegbeeld/voorzitter) 
  • Jan Hendrik Dronkers (Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en vertegenwoordiger overheid) 
  • Annemarie Terpstra (CTT en vertegenwoordiger mkb) 
  • Rob Zuidwijk (Rotterdam School of Management en vertegenwoordiger wetenschap) 
  • Steven Lak (evofenedex en vertegenwoordiger Logistieke Alliantie) 
  • Ronald Paul (Havenbedrijf Rotterdam en bestuurslid TKI Dinalog) 
  • Wando Boevé (ECT en multimodale transportcorridors en knooppunten) 
  • Astrid Buijssen (Shell en logistieke ketens/supplychains)
  • Mariëlle van Spronsen (PostNL en steden) 
  • Jan Bert Schutrops (Vopak en huidig programma NLIP/iSHARE)