Mogen wij u opnemen in ons bestand? Meld je hier aan.
zoeken

Aanmelden voor

Projectmanager bouwlogistiek

Aanmelden voor

Projectmanager bouwlogistiek

Projectmanager bouwlogistiek

Leestijd ± 4 minuten

Help jij als projectmanager mee om slimme oplossingen te ontwikkelen voor de bouwlogistieke goederenstromen?

Bouwlogistiek is één van de belangrijkste (stads)logistieke stromen in Nederland. Het aantal inwoners in Nederlandse steden groeit en steden worden de komende jaren geconfronteerd met een stevige bouwopgave. De toelevering aan bouwprojecten is een complexe aaneenschakeling van betrokken partijen die samen veel voertuigbewegingen veroorzaken. Dit betekent dus ook veel uitstoot: CO2 en niet te vergeten stikstof. Het kennis- en innovatieprogramma bouwlogistiek van de Topsector Logistiek werkt samen met DigiGo en BTIC aan snel toe te passen innovaties in de bouw en bouwlogistiek. Innovaties die leiden tot minder bewegingen, minder overlast en vooral minder – tot geen – uitstoot. Dat gaat veel verder dan elektrische aandrijvingen toepassen, het gaat namelijk om het opnieuw uitvinden van de keten. Nieuwe materialen, nieuwe productieprocessen, vergaande digitalisering en integrale ketenbesturing zijn de kernthema’s.

Kun jij overheid, bedrijfsleven en kennisinstelling verenigen om zich samen in te spannen voor innovatie en uitstootreductie? Kun jij een breedgedragen visie vormgeven, concretiseren en de daaruit voortkomende vele deelprojecten definiëren, contracteren, aanbesteden en aansturen tot resultaat? Kom dan werken bij Connekt in Delft!

Wie zijn wij?

We zijn een onafhankelijk netwerk voor slimme mobiliteit en duurzame logistiek. Een mix van kennis, creativiteit en daadkracht waar invloedrijke partijen uit de triple helix samenkomen: we verbinden overheden, bedrijven en kennisinstellingen. Met meer dan 500 partners wereldwijd bedenken en realiseren we tastbare oplossingen die de wereld verbeteren – zowel in economisch opzicht als op het gebied van duurzaamheid.

Collega’s zijn betrokken en oprecht gemotiveerd om iedereen binnen Connekt én haar leden te helpen samen meer impact te maken. Werken bij Connekt is meer dan een baan hebben, je werkt mee aan het bouwen van een duurzame wereld.

Connekt, de Topsector Logistiek en bouwlogistiek

Nederland is wereldwijd een van de koplopers in mobiliteit en logistiek. Als Connekt mogen we samen met TKI Dinalog het programmabureau van de Topsector Logistiek bemensen. We bevinden ons middenin het private en publieke domein. Namens ministeries voeren we programma’s uit die gericht zijn op innovatie. Dit doen we samen met kennisinstellingen en het bedrijfsleven.

De uitdaging

Als projectmanager bouwlogistiek ben je allereerst een creatieve geest, kun je goed luisteren naar de zeer veel betrokken partijen, om vervolgens te structureren, concretiseren en (deel)opdrachten voor de juiste partijen te creëren. Deze partijen contracteer je onder het programma bouwlogistiek en je blijft de vinger aan de pols houden zodat alle (deel)opdrachten ook tot resultaat komen binnen de tijdsplanning.

Je verantwoordelijkheden en taken bestaan onder meer uit:

 • Ondersteunen om het grote programma voor innovatie en stikstof- en CO2-reductie in de bouwlogistiek, rechtmatig en doelmatig te programmeren;
 • Vertalen van vragen uit stuurgroepen om innovaties in de praktijk uit te gaan voeren, samen met bedrijven en overheden;
 • Niet alleen pilots bedenken maar ook nadenken over opschaling, met branches en anderen;
 • Creatief vertalen van wensen naar stappen en deelprojecten, die contracteren (c.q. aanbesteden) en aansturen tot resultaat;
 • Contact opnemen, onderhouden en uitbouwen met partijen in de bouw die betrokken moeten worden en deze ideeën en stromingen samenbrengen in een breed gedragen plan;
 • Ontwikkelen van, en monitoren middels KPI’s;
 • Leidinggeven aan een klein ondersteunend team;
 • Kennis vergroten bij vele stakeholders en onder meer uitleggen waarom logistiek meer is dan transport.

Herken jij jezelf in het onderstaande?

Je hebt hbo/wo werk- en denkniveau en je hebt minimaal vijf jaar werkervaring als consultant of adviseur, project- of programmamanager, idealiter binnen het bouwdomein. Daarnaast beschik je over een stevige persoonlijkheid. Je bent een verbindende en betrouwbare partner voor alle betrokkenen, die draagvlak en kansen creëert. Verder heb je:

 • Ervaring met (of interesse in) innoveren binnen de triple helix van overheid, kennisinstellingen en het bedrijfsleven;
 • Ervaring met (of interesse in) digitalisering en ketenbesturing.

Wij bieden

Uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, onder meer:

 • Goede primaire voorwaarden
 • Flexibele werk- en kantooruren
 • Bedrijfstelefoon en -laptop, reiskostenvergoeding
 • Eindejaarsbonus in de vorm van een 13e maand.
 • Premievrij pensioen
 • Opleidingsmogelijkheden

Als je bij Connekt komt werken ga je deel uitmaken van een relevant netwerk en misschien nog wel het belangrijkste van een waanzinnig team. Wat dacht je van corona-bingo’s, hazenrally’s en Solex-speurtochten?

Interesse?

Mail jouw cv vóór 1 september naar joost.vandeursen@connekt.nl.