Trade Compliance & Bordermanagement

Trade Compliance & Border Management is een belangrijke factor voor economische ontwikkeling en het aantrekken van buitenlandse bedrijven naar Nederland en het bevorderen van een zo effectief mogelijke afhandeling van logistieke stromen.

Handelsfacilitatie door vermindering van regeldruk is één van de belangrijkste argumenten voor bedrijven om juist Nederland als Gateway voor Europa te gebruiken. Het succes van de handelsfacilitatie in Nederland is gebaseerd op een samenwerking tussen de inspectiediensten (Douane) en het bedrijfsleven, die uniek is in Europa.

De focus van de actielijn ligt dan ook bij het bevorderen van de Nederlandse concurrentiepositie via slimme oplossingen voor handelsfacilitatie voor toenemend complexe goederenstromen en nieuwe eisen vanuit Europese Regelgeving. Een andere focus van Trade Compliance en Border Management is het verhogen van kennis en vergroten van de toekomstige instroom in het bedrijfsleven van mensen op HBO/WO niveau met een douaneopleiding (synergie met de Human Capital Agenda).

Nieuws Trade Compliance & Border Management