Mogen wij u opnemen in ons bestand? Meld je hier aan.
zoeken

Aanmelden voor

Topsector Logistiek lanceert tool ‘Emissievoorspeller’

Aanmelden voor

Topsector Logistiek lanceert tool ‘Emissievoorspeller’

Topsector Logistiek lanceert de ‘Emissievoorspeller’: de tool berekent op basis van een bestaande planning of kostenraming emissies en toetst deze met één druk op de knop aan de stikstofdepositie en -ruimte van een bouwlocatie. Deze gratis tool is voor en door de markt ontwikkeld en helpt om snel en eenvoudig emissies van (Grond-, Weg-, Water-) bouwprojecten te berekenen.

Gebruikers kunnen verschillende scenario’s creëren, doorrekenen en testen om hun ontwerp te optimaliseren. Dit is essentieel voor tijdige bijsturing, effectievere planning en het inzetten van schaars zero-emissie (ZE) materieel waar dit de grootste impact heeft. De tool maakt deel uit van de routekaart van het programma Schoon- en Emissieloos Bouwen (opwegnaarseb.nl) en de transitie naar een zero emissie toekomst.

Leon Simons, programmamanager bij Topsector Logistiek: “Veel bouwprojecten lopen nu vertraging op of worden zelfs geschrapt vanwege stikstofproblemen. Deze tool is eenvoudig, overzichtelijk en doelgericht. Het geeft snel inzicht in de stikstofuitdagingen van een project waardoor je het ontwerp vroegtijdig kunt optimaliseren.”

Meer weten over de tool? Lees verder op: EACH Bouwt

EACH Bouwt

EACH Bouwt werkt aan het verduurzamen en schoner maken van bouwlogistiek, onder meer door stikstof- en CO2-reductie te realiseren. Dit programma maakt deel uit van de overkoepelende routekaart Schoon- en Emissieloos Bouwen. In het uitvoeringsprogramma van de Topsector Logistiek werken bedrijven, kennisinstellingen en overheden samen aan innovaties voor een concurrerende én emissieloze logistiek. Dit gebeurt door onderzoek, kennis- en toolontwikkeling en opschaling.