Mogen wij u opnemen in ons bestand? Meld je hier aan.
zoeken

Aanmelden voor

Toon en teken interface

Aanmelden voor

Toon en teken interface

Toon en teken interface

18 augustus 2015

Leestijd ± 1 minuut

In de logistieke sector is de vrachtbrief de basis voor opdrachtverlening en facturatie. Er zijn ontwikkelingen gaande om papieren vrachtbrieven te vervangen door elektronische vrachtbrieven en daarvan afgeleide elektronische facturen.

De Topsector Logistiek heeft op 20 mei 2015 de vraag aan de markt gesteld om een standaard interface te ontwikkelen tussen de berichtstandaarden van de elektronische vrachtbrief enerzijds, en boordcomputers plus smartphones anderzijds. Deze interface moet ook getest en geïmplementeerd worden.

Transfollow BV heeft deze opdracht gewonnen. De pilot houdt in dat door leveranciers van boordcomputers en hun klanten (de vervoerders) een pilotomgeving wordt gedefinieerd, waarbij de goederenstromen door de digitale vrachtbrief worden ondersteund. Uitkomst van de pilot moet zijn dat ‘het Toon en Teken component’ (lees: de interface) conform verwachting – performance, gebruikersgemak, foutloos, etc – presteert en dat gebruikers de wijze van werken begrijpen.

De standaard interface wordt na afloop van de pilot en tests gepubliceerd in de NLIP library (www.nlip.org/bibliotheek). Zeker gedurende de eerste jaren kunnen er door gebruik implementatieknelpunten ontstaan. Ook zullen er bedrijven zijn die de standaard gaan toepassen en specifieke vragen hebben over de interface. Daarom zal Transfollow ook het beheer voor de interface uitvoeren.