Mogen wij u opnemen in ons bestand? Meld je hier aan.
zoeken

Aanmelden voor

TLN, evofenedex en Topsector Logistiek slaan handen ineen voor CO2-reductie

Aanmelden voor

TLN, evofenedex en Topsector Logistiek slaan handen ineen voor CO2-reductie

TLN, evofenedex en Topsector Logistiek slaan handen ineen voor CO2-reductie

17 februari 2020

Leestijd ± 2 minuten

Leden van ondernemersverenigingen evofenedex en Transport en Logistiek Nederland (TLN) kunnen tot de zomer kosteloos advies en inzicht krijgen in hun CO2 prestaties. Daarvoor wordt BigMile, een online meetinstrument dat ontwikkeld is door de Topsector Logistiek, aan hen beschikbaar gesteld. Ook wordt aanvullend advies over het verbeteren van de CO2 prestaties aangeboden. Op vrijdag 14 februari tekenden TLN en evofenedex een overeenkomst waarin deze afspraken zijn bevestigd met Connekt namens de Topsector Logistiek.

Voor alle bedrijven wordt het binnenkort onvermijdelijk: het vaststellen van de CO2-uitstoot van de logistieke activiteiten en het verminderen van deze emissies. Dat volgt uit de afspraken in het Klimaatakkoord waar evofenedex en TLN zich beide aan hebben gecommitteerd.

“Hoewel de transformatie naar een CO2-neutrale logistiek voor handels- en productiebedrijven een uitdagende is, gaan zij die zeker niet uit de weg. Met de BigMile-tool stellen wij hen op een laagdrempelige en eenvoudige manier in staat om hun CO2-uitstoot te inventariseren en uiteindelijk ook te adviseren op welke manier zij deze uitstoot kunnen reduceren”, aldus Machiel van der Kuijl, algemeen directeur evofenedex.

Door een bijdrage vanuit de Topsector Logistiek worden beide organisaties in staat gesteld honderd leden een kosteloze kennismaking aan te bieden met het geautomatiseerd meten van CO2 via BigMile. Deze kennismaking bestaat onder andere uit een training in het gebruik, een helpdesk voor vragen en uitleg over de resultaten, advies en onbeperkt gebruik in de periode van 1 januari tot 1 juli 2020. Het betreft een eenmalig introductieaanbod.

Bij diverse handels- en productiebedrijven en logistiek dienstverleners is een toenemend animo om duurzamer aan de slag te gaan. Inmiddels hebben de eerste 60 bedrijven zich aangemeld om te beginnen met het in kaart brengen van hun CO2 prestaties.

Arthur Linssen, managing director Connekt: “Samen met evofenedex, TLN en het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat werken we aan de ambitie om in 2025 een concurrerend, emissievrij en veilig logistiek systeem te hebben in Nederland. Hiervoor zetten we nu een belangrijke stap. Een goed inzicht in je CO2-uitstoot laat bedrijven zien waar concrete verbetermogelijkheden liggen die winst opleveren.”

Jan Boeve, directeur TLN: “Met BigMile ligt een minimale footprint en een maximale winst voor alle transporteurs binnen handbereik. Immers, meten is weten, en het brengt kansrijke oplossingen om te verdienen en te verduurzamen binnen handbereik. En dan ook nog eens met de mogelijkheid om de resultaten periodiek opnieuw te bekijken en te vergelijken.”