Mogen wij u opnemen in ons bestand? Meld je hier aan.
zoeken

Aanmelden voor

Tips van topteamleden voor het Topsector Logistiek Congres

Aanmelden voor

Tips van topteamleden voor het Topsector Logistiek Congres

Tips van topteamleden voor het Topsector Logistiek Congres

08 september 2020

Leestijd ± 4 minuten

Wat mogen mkb’ers, verladers en supply chain professionals niet missen op het Topsector Logistiek Congres op 9, 10 en 11 september? We vroegen het topteamleden Astrid Buijssen (Shell), Annemarie Terpstra (Combi Terminal Twente) en Steven Lak (Logistieke Alliantie)

Astrid Buijssen

3 Tips voor supply chains van Astrid Buijssen

Astrid Buijssen, Business Lead Digital Transformation bij Shell heeft de volgende 3 tips voor professionals op het gebied van supply chains:

Data delen: Hoe je gebruiksgemak en security naar een hoger niveau tilt
“Eén van de lastigste punten bij samenwerking en delen van data is vertrouwen. I-share is een hele mooie bijdrage aangezien het helpt om standaarden en afspraken te ontwikkelen die bijdragen aan het creëren van vertrouwen. Dit is een belangrijke voorwaarde om digitaliseren in de praktijk waar te maken”.

Logistieke kennis essentieel voor een circulair businessmodel
“Circulaire economie is een hele mooie manier om een bijdrage te leveren aan verbeteren van onze duurzaamheid. Logistiek speelt daarin een belangrijke rol. Doe alvast inspiratie op.”

CHANGE GEAR! Learning Communities als innovatieversnellers in de logistiek
“Met alle technologische ontwikkelingen is het belangrijk om ons te blijven realiseren dat het uiteindelijk de kennis en kracht van mensen het verschil maken. Hoe zorg je dat je de innovatiekracht optimaal benut? Dat is precies de focus van deze online sessie”.

Annemarie Terpstra

3 Tips voor mkb’ers van Annemarie Terpstra

Annemarie Terpstra, commercieel directeur bij Combi Terminal Twente, heeft 3 tips voor mkb’ers in de logistiek:

Van wetenschap naar praktijk: aan de slag met smart data mining agents in de logistiek
“Gebruiken we onze data slim? Ontdek het aan de hand van twee praktijkcases (Albert Heijn/Kien Logistics Management)”

Contactloos transport in tijden van Corona
“Iedereen wil het en nu helemaal. Hoe krijgen we het zo snel mogelijk voor elkaar?”

Interactieve talkshow duurzame logistiek
“Ik ben erg benieuwd naar de spraakmakende inzichten en oplossingen op het gebied van duurzame logistiek. De stelling spraakmakende inzichten triggert mij. Ook ben ik nieuwsgierig naar de praktijkvoorbeelden van Vos Transport en Heineken in combinatie met de wetenschap.”

Steven Lak

4 Tips voor verladers van Steven Lak

Steven Lak (voorzitter van de Logistieke Alliantie en evofenedex) raadt verladers de volgende sessies aan:

Van barpraat naar datagedreven logistiek
“Digitalisering en (het delen van) data bieden enorme kansen binnen zowel supply chain management en internationaal ondernemen.
Willen verlader en exporteur meer aan het stuur zitten en regie voeren bij logistiek en handelsstromen en in ketens, dan ligt de sleutel daartoe in het op de juiste manier gebruikmaken van digitalisering en data. Niet nadenken over (gebruik van) data en digitalisering is voor bedrijven de dood in de pot. Data verbinden logistieke ketens met export. Deze ontwikkelingen zorgen ook voor transparantie en bieden kansen voor verdere innovatie, efficiency en verduurzaming.
De realiteit is dat er op dit niveau nog veel kennis ontbreekt van wat er überhaupt mogelijk is. Laat staan dat ondernemers kunnen bepalen wat wensen en doelstellingen zijn en dit kunnen omzetten in projecten en programma’s. Wensen die je pas echt kunt formuleren als je weet wat data en digitalisering aan mogelijkheden bieden. De workshop Van barpraat naar datagedreven logistiek is voor verladers dan ook een echte aanrader.”

Stadslogistiek: wat weten we en wat kan ik doen?
“Verstedelijking blijft doorzetten. Veel bedrijvigheid vindt plaats in en om grootstedelijke gebieden. Steden en dus de bedrijven die daar ondernemen hebben behoefte aan slimme logistiek, een sterke infrastructuur en een goed vestigingsklimaat. Oplossingen zullen vaak gevonden worden in de inrichting van slimme ketens. Zo ontstaat de stad van de toekomst: schoon, slim en ondernemend.
Daarnaast bieden grootstedelijke gebieden in de wereld enorme kansen op groei in internationale handel. Verladers hebben als verzenders en ontvangers van goederen én vanwege het feit dat zij veel aan zogenoemd ‘eigen vervoer’ doen een enorm belang bij dit onderwerp. Volg daarom de online sessie Stadslogistiek.”

Interactieve talkshow Ketenregie & Ketenregie in de luchtvracht via TruckingCDM
“Hedendaagse uitdagingen in de logistiek vragen om anders denken dan we tot nu toe hebben gedaan. Het toevoegen van waarde voor de veeleisende klant wint sterk aan belang. Die waarde kun je in de hele logistieke keten toevoegen. Maar logistieke ketens veranderen ook. Logistieke ketens krijgen steeds meer het karakter van netwerken. En binnen deze netwerken is samenwerken cruciaal. Wil je logistiek optimaliseren, dan moeten we als verladers dus ook onderzoeken hoe we die samenwerking beter kunnen organiseren.
Hier heeft de verlader de sleutel in handen om supply chains in deze zin te veranderen, uiteraard in samenwerking met logistiek dienstverleners. Er zit een grens aan het in je eentje optimaliseren van je netwerk, maar er is nog volop ruimte door de netwerken van de hele keten aan elkaar te koppelen. Het is erg belangrijk om je daarin te verdiepen.”

Kosteloos deelnemen aan het Topsector Logistiek Congres

Geïnspireerd geraakt door deze tips? Meld u snel aan en kies de sessies die u wilt volgen.