Mogen wij u opnemen in ons bestand? Meld je hier aan.
zoeken

Aanmelden voor

Supply Chain Finance Community lanceert de Global Student Challenge

Aanmelden voor

Supply Chain Finance Community lanceert de Global Student Challenge

Supply Chain Finance Community lanceert de Global Student Challenge

03 juni 2014

Leestijd ± 2 minuten

De Global Student Challenge 2014 is op 2 juni gelanceerd onder de vlag van de Supply Chain Finance Community, met als doel om de bekendheid en ontwikkeling van het vakgebied Supply Chain Finance te vergroten. Deze Challenge poogt wereldwijd de beste studenten te identificeren en hen in direct contact te brengen met de corporate sector. Studenten hebben de kans om meer inzicht te krijgen in de ontwikkelingen op dit gebied, maar ook om hun carrière een boost te geven doordat ze kans maken op een stageplek bij grote vooruitstrevende multinationals.

De Challenge adresseert de noodzaak voor kennis- en (product)ontwikkelingen rondom Supply Chain Finance en slaat een brug tussen de academische wereld en corporate sector. The Global Student Challenge tracht hierbij een stimulans te zijn en de interactie tussen corporate/bank en kennisinstelling te vergroten.

Vanaf 2 juni hebben deelnemende studententeams de kans om drie  kwalificatierondes te spelen in een remote web-based business-simulatie genaamd The Cool Connection. Kwalificatie is mogelijk tot het einde van oktober 2014.

Begin november zullen de gekwalificeerde studententeams, gedurende een periode van zes weken, drie additionele rondes binnen deze simulatie spelen om daarmee hun plek als nationale winnaar op te eisen. De TOP 20 nationale winnaars gaan door naar de finale, waar ze zich kunnen meten met de beste teams van de wereld.

De finaleweek vindt plaats in maart 2015 op Hogeschool Windesheim te Zwolle. De winnende teams zullen samen met hun professor uitgenodigd worden voor een week gevuld met Supply Chain Finance ervaringen. Daarnaast wordt in de finale ook nog een totale prijzenpot van EUR 20,000 cash verdeeld.

Het vergroten van de kennis en toepassingen van Supply Chain Finance past binnen de roadmap Supply Chain Finance, opgesteld door de topsector Logistiek. De uitvoering van deze roadmap wordt door Dinalog ondersteund in grote (onderzoeks-) projecten waarbij, samen met het KDC Logistiek, kennis wordt toegepast, samengevoegd, (door) ontwikkeld en gedistribueerd. Dit gebeurt zowel richting het bedrijfsleven als richting het onderwijs.

Registratie voor deze Global Student Challenge kan via
www.globalstudentchallenge.org