Mogen wij u opnemen in ons bestand? Meld je hier aan.
zoeken

Aanmelden voor

Prijsvraag uitrol synchromodaal netwerk

Aanmelden voor

Prijsvraag uitrol synchromodaal netwerk

Prijsvraag uitrol synchromodaal netwerk

17 augustus 2015

Leestijd ± 1 minuut

Op 8 juli 2015 maakte Connekt namens de Topsector Logistiek de uitslag van de prijsvraag ‘Uitrol Synchromodaal Netwerk’ bekend. De beoordelingscommissie heeft twee projectvoorstellen goedgekeurd.

Het doel van de prijsvraag was om meerdere projecten op te starten. In deze projecten tonen bedrijven aan dat synchromodaal transport in een netwerkbenadering in de praktijk verder kan worden uitgerold. In de voorstellen worden synchromodale ketens ingericht en vervoersstromen daadwerkelijk over deze synchromodale ketens afgehandeld.

Winnaars

Het eerste winnende project is ‘Neuss Synchromodaal’. In dit project werken HTS intermodaal BV en Optimodal Nederland B.V. samen. Ard de Vries, namens het consortium: “Met behulp van Connekt wordt het komende jaar de synchromodale dienst Rotterdam – Neuss gelanceerd waarbij de klanten het transport boeken zonder vooraf te weten met welke modaliteit het transport wordt afgewikkeld. Op basis van de vereisten die een bepaalde container heeft, wordt gekozen of de container vervoerd gaat worden per spoor, binnenvaart of over de weg. Deze manier van werken levert de klanten zowel economische voordelen op als ook tijdsbesparingen en efficiencyverbeteringen van de logistieke processen. Om dit te kunnen bewerkstelligen gaan de partners Optimodal Nederland B.V. (Spooroperator) en HTS (Binnenvaartoperator) een intensieve samenwerking aan waarbij ze ten alle tijden inzicht hebben in de beschikbare capaciteit van de andere partner en elkaars specifieke kennis optimaal kunnen benutten.”
Het tweede winnende project is ‘AGRo/food’. Dit project wordt uitgevoerd door een samenwerkingsverband tussen ConFluence, Boomkwekerij Gebr. Van den Berk BV, Van Acht Koel-&Vriesopslag en Mars Nederland. Robert Boekestijn, ConFluence: “Het project AGRo/food zet een (horizontale) samenwerking tussen (kleine) verladers in agrologistiek en fast moving consumer goods op. Ons doel is bundeling van gekoeld/vries transport met 45 ft reefer containers voor vervoer via binnenvaart en short-sea over twee trajecten: Noord-Brabant – Verenigd Koninkrijk en Noord-Brabant – Spanje/Portugal.”