Mogen wij u opnemen in ons bestand? Meld je hier aan.
zoeken

Aanmelden voor

Podcast reeks ‘Warehouse of the Future’ Aflevering 2

Aanmelden voor

Podcast reeks ‘Warehouse of the Future’ Aflevering 2

In een nieuwe podcast serie ‘Warehouse of the Future’ deelt de Topsector Logistiek, samen met andere experts, een visie op magazijnen van de toekomst. Dit keer gaan we verder in aflevering 2 over het efficiënt gebruik van grond en ruimte.

Je kunt hieronder aflevering 2 beluisteren via Spotify:

Over Warehouse of the Future

De Topsector Logistiek heeft samen met TICM, Next Level, Hogeschool Rotterdam, Riverland Supply Chain Consultancy en St. Onge gewerkt aan 3 whitepapers over het Warehouse of the Future. In deze podcast gaan we het hebben over drie onderpen in het teken van logistieke magazijnen van de toekomst, waarbij moderator Leon Simons meerdere experts interviewt.

Het doel is om logistieke adviseurs, vastgoedbedrijven & logistieke partijen) tezamen met
(lokale) overheden een heldere visie te geven hoe wij de logistiek en magazijnen in Nederland
zien in de toekomst:

1: Vierkante én kubieke meters
optimaal benutten
2: Efficiënte benutting grond en ruimte
3: Bedrijventerrein en logistieke
ecosystemen van de toekomst

Aflevering 2. Whitepaper: Efficiënte benutting grond en ruimte

Met moderator Leon Simons, Radboud olde Scheper (logistiek adviseur) en Raymond Tukker van TICM.

In deel 1 van dit drieluik werd al geconstateerd dat de ruimtebenutting van huidige, traditionele magazijnen (zeer) laag is. Vaak is zelfs slechts minder dan 10 procent van het magazijnvolume gevuld met goederen. De overige ruimte gaat verloren aan gangpaden, manoeuvreerruimte en werkruimte. Bovendien mag het terrein maar voor 60 tot 70 procent bebouwd zijn, waardoor kostbare ruimte verloren gaat voor laaddocks of parkeerplekken.

Een hogere opslagdichtheid en een gereduceerde ruimtebehoefte zijn meer en meer noodzakelijk. Met nieuwe, meer gemechaniseerde opslag- en orderverzamelsystemen en een logische inrichting van processen worden zowel de vierkante meters als de kubieke meters in het magazijn beter benut.