Mogen wij u opnemen in ons bestand? Meld je hier aan.
zoeken

Aanmelden voor

Leden brancheorganisaties aan de slag met CO2-reductie

Aanmelden voor

Leden brancheorganisaties aan de slag met CO2-reductie

Leden brancheorganisaties aan de slag met CO2-reductie

04 februari 2020

Leestijd ± 2 minuten

Tweehonderd leden van TLN en evofenedex kunnen van januari tot juli 2020 gratis gebruik maken van BigMile, dankzij een bijdrage vanuit de Topsector Logistiek. BigMile is een geavanceerde online tool die bedrijven eenvoudig inzicht geeft in de CO2-uitstoot van hun transport en in concrete mogelijkheden om CO2-uitstoot te reduceren. Zo helpt het bedrijven om een bijdrage te leveren aan het Nederlandse klimaatakkoord.

Een goede start

Inmiddels zijn al meer dan 50 verladers en logistieke bedrijven van klein tot groot op het aanbod ingegaan. Deelnemende bedrijven krijgen eerst een training in het gebruik van BigMile, zodat ze er direct goed mee van start kunnen gaan. Deze trainingen vinden plaats in diverse regio’s. Daarnaast kunnen bedrijven ondersteuning krijgen voor uitleg en vragen over de resultaten. In januari vonden de eerste trainingen plaats.

Dubbel voordeel voor klanten

Eén van de eerste deelnemers aan de BigMile-training is Jan Euwema, business development manager bij M-STAR Projects (HERFURTH Group), een logistiek dienstverlener gespecialiseerd in onder andere projectlogistiek. “We willen als bedrijf een positieve bijdrage leveren aan de noodzakelijke energietransitie. We hebben overleg met onder andere FENEX, een kring van TLN, over de rol die wij als projectforwarder kunnen spelen op het gebied van duurzaamheid. Op het eerste gezicht lijkt CO2-reductie vooral voor transporteurs interessant. Maar ook voor andere partijen in de logistieke keten liggen hier zeker mogelijkheden.”

TLN wees Euwema op de mogelijkheid om BigMile een half jaar gratis uit te proberen. Op basis van de eerste ervaringen is Euwema positief: “Naast puur CO2-reductie hebben we hiermee een tool in handen om te bepalen welke transportwijze de minste CO2 uitstoot. Wat vervolgens een dubbel voordeel kan opleveren voor onze klanten: een aantoonbare bijdrage aan de energietransitie in combinatie met kostenreductie.”

Besparen is makkelijkste winst

Ook Mathijs van Zijderveld, bedrijfsleider bij van VandePallets, ontdekte tijdens de training direct interessante mogelijkheden van BigMile. In een e-mail van evofenedex las hij over BigMile. Aanleiding voor hem om met BigMile aan de slag te gaan is het toekomstbestendig maken van het familiebedrijf. “Daarbij moet je tegenwoordig ook naar duurzaamheid kijken. Ik vind dat we allemaal een taak hebben in verduurzamen.” VandePallets houdt zich bezig met inkoop, reparatie en verkoop van gebruikte pallets en beschikt over een eigen wagenpark. “BigMile biedt inzicht om CO2-uitstoot te reduceren én om zaken strakker te organiseren. Het laat zien waar mogelijkheden liggen om te besparen. En besparen is de makkelijkste winst.”

Ook interesse in BigMile?

Kijk voor meer informatie op de website van TLN of evofenedex of meld u direct aan via de website van Connekt voor de gratis kennismaking met BigMile.