Mogen wij u opnemen in ons bestand? Meld je hier aan.
zoeken

Aanmelden voor

Kabinet stelt 25 missies vast voor het Topsectoren- en innovatiebeleid

Aanmelden voor

Kabinet stelt 25 missies vast voor het Topsectoren- en innovatiebeleid

Kabinet stelt 25 missies vast voor het Topsectoren- en innovatiebeleid

02 mei 2019

Leestijd ± 1 minuut

Op 26 april heeft het kabinet in de ministerraad een besluit genomen over de verdere invulling van het zogenoemde missiegedreven topsectoren- en innovatiebeleid. Samen met ondernemers en kennisinstellingen uit de 9 Topsectoren hebben 8 ministeries (EZK, Defensie, IenW, LNV, J&V, SZW, OCW en VWS) 25 missies vastgesteld om de Nederlandse economie te versterken binnen de maatschappelijke thema’s energietransitie & duurzaamheid; landbouw, water & voedsel; gezondheid & zorg en veiligheid.

Staatssecretaris Mona Keijzer (EZK): ‘We staan voor omvangrijke maatschappelijke uitdagingen. Hoe blijft onze zorg betaalbaar en toegankelijk en gaan we om met vraagstukken over klimaat, landbouw, zorg en veiligheid? Het kabinet heeft als doelstelling dat deze uitdagingen in Nederland leiden tot economische kansen. Door het gezamenlijk vaststellen van 25 missies binnen deze thema’s kunnen onze ondernemers, van MKB tot grootbedrijf, en kennisinstellingen direct meedenken en hierna aan de slag gaan met de oplossingen.’

In de Kamerbrief die het kabinet heeft verstuurd zijn alle missies terug te vinden.

Topsectoren nu aan zet
Topsectoren gaan samen met ministeries en kennisinstellingen op basis van de missies en sleuteltechnologieën de kennis- en innovatieagenda’s opstellen. Het kabinet maakt in een later stadium bekend hoe de beschikbare financiële middelen worden ingezet.

Download hier

[wpdm_package id=’12264′]

[wpdm_package id=’12262′]

[wpdm_package id=’12259′]