Mogen wij u opnemen in ons bestand? Meld je hier aan.
zoeken

Aanmelden voor

Hoe bereid je jouw bedrijf voor op de invoering van de zero- emissiezones in 2025?

Aanmelden voor

Hoe bereid je jouw bedrijf voor op de invoering van de zero- emissiezones in 2025?

Congres Zero-emissie Stadslogistiek op 7 juni geeft ondernemers de handvatten

Logistiek dienstverleners kunnen nog wel wat hulp gebruiken in de voorbereiding op de invoer van de zero-emissiezones in 2025. Dat blijkt uit een rondvraag onder lezers van Nieuwsblad Transport. De grootste uitdagingen zijn de beschikbaarheid van laadinfrastructuur, netcapaciteit en het ontbreken van een goede business case. Het congres Zero-emissie Stadslogistiek op 7 juni geeft ondernemers de handvatten om deze uitdagingen op te pakken. Koplopers Van Straalen de Vries Transport en DSG delen die dag hun ervaring en plannen.

‘Een schonere manier van stadslogistiek is dichterbij dan je denkt.’ aldus Pieter Jan Stadt, logistiek manager bij Van Straalen de Vries Transport. ‘Door te leren van ervaringen en het delen van ideeën bereid je jouw bedrijf voor op de toekomst.’ De boodschap van Roel Laban, Programmamanager Duurzaamheid bij DSG is dat je commitment moet geven aan je transportpartners. ‘Je kunt het niet alleen. Door samen te werken en vertrouwen uit te spreken voor de toekomst kun je stappen maken.’

Over de zero-emissiezones

Geen uitlaatgassen van vrachtwagens of bedrijfsbusjes meer in de stad: zo’n 40 steden voeren per 2025 een zero-emissiezone (ZE-zone) in. Een groot deel van de binnenstad is dan alleen nog toegankelijk voor schone (emissievrije) bestelbussen en vrachtwagens. Daarmee wordt een belangrijke stap gezet op weg naar volledig uitstootvrij wegverkeer in 2050.

Congres Zero-emissie Stadslogistiek

Het door Nieuwsblad Transport in samenwerking met Topsector Logistiek georganiseerde congres Zero-emissie Stadslogistiek helpt logistiek dienstverleners met de transitie naar emissievrije stadslogistiek.

Het congres geeft antwoord op deze vragen:

  • Hoe ziet de stadslogistiek er over 10 jaar uit?
  • Voor wie is een stadshub onderdeel van een toekomstige business case?
  • Waar moet ik laden?
  • Hoe stem ik mijn datastromen af op de elektrificatie van mijn logistiek proces?

De locatie voor dit congres is het Eenhoorn Meeting Center in Amersfoort en het duurt van 9.30 tot 17.00 uur.

Meld je hier aan voor het event!