Mogen wij u opnemen in ons bestand? Meld je hier aan.
zoeken

Aanmelden voor

Groei ambitie Coevorden Shuttle – een snelle verbinding met Noord-Duitsland en Scandinavië

Aanmelden voor

Groei ambitie Coevorden Shuttle – een snelle verbinding met Noord-Duitsland en Scandinavië

De Coevorden Shuttle is tot stand gekomen door een samenwerking met RSC Rotterdam, de Euroterminal en een verlader. Door gebruik te maken van deze spoorshuttle worden goederen tussen de regio Rotterdam en Coevorden en het achterland op een duurzame manier vervoerd. Deze driewekelijkse verbinding haalt 12.000 FTL van de weg op jaarbasis en maakt daarmee de regio’s bereikbaarder en duurzamer. De Joint Corridor heeft de ambitie om dit aantal te groeien meer dan vijftig deelnemers de aankomende tijd.

Uniek in Nederland

De Coevorden Shuttle is uniek in Nederland, omdat op een relatief korte afstand het vervoer van goederen over het spoor is te realiseren. De verbinding is uitermate geschikt voor ladinghebbende die containers op een duurzame en betrouwbare wijze goederen willen vervoeren van Noord-Europa naar Rotterdam Maasvlakte en van Rotterdam-Maasvlakte naar Noord-Europa.

De verbinding bespaart meer dan drie miljoen wegkilometers. Dit levert een CO2-reductie op van 4.700 ton. De huidige deelnemers willen het hier niet bij laten en zetten in op grotere bijdrage op het gebied van duurzaamheid, zelfs op deze relatief korte afstand. De ambitie is een vermindering van 9.500 ton CO2. Door ook de overstap te maken van weg naar spoort helpt u mee! Nog niet overtuigd? De betrouwbaarheid van de dienstverlening is meer dan 99%.

Joint Corridors Off-Road

De Coevorden shuttle is als zodanig opgenomen in het landelijk programma ‘Joint Corridors Off-Road’ van de Topsector Logistiek. Het doel van dit programma is om betrokken partijen samen te laten werken aan het opschalen en optimaliseren van de verbinding. Onafhankelijke organisaties, NewWays Drenthe en NewWays Zuid-Holland, pakken de handschoen op om samen met de partijen meer verladers en logistieke dienstverleners te helpen de overstap te maken naar de Coevorden Shuttle. Deze film geeft een mooie weergave van Coevorden Shuttle. Daarnaast is op de scorecard de huidige situatie en ambitie uitgesproken.