Mogen wij u opnemen in ons bestand? Meld je hier aan.
zoeken

Aanmelden voor

GreenDeal Zero Emissie Stadslogistiek in kaart en beeld

Aanmelden voor

GreenDeal Zero Emissie Stadslogistiek in kaart en beeld

GreenDeal Zero Emissie Stadslogistiek in kaart en beeld

20 juni 2016

Leestijd ± 2 minuten

GreenDeal Zes wil alle duurzame oplossingen in de stadslogistiek samenbrengen. Op de website van GreenDeal ZES  zijn allerlei praktijkvoorbeelden van duurzame oplossingen binnen stadslogistiek letterlijk in kaart gebracht: http://greendealzes.connekt.nl/de-praktijk/. Dat wordt gedaan aan de hand van 9 thema’s (afvallogistiek, facilitaire stromen, hangend vervoer, horeca, post, pakketten en pallets, slim reguleren, slopen en verbouwen, vers in de stad en voertuigtechnologie). Het is duidelijk dat er veel innovatiekracht en energie zit in het verduurzamen van de logistieke stromen in de stad.

Naast een omschrijving per initiatief, is het de ambitie ook zoveel mogelijk projecten in beeld te krijgen. Korte filmpjes waarin duidelijk wordt hoe verduurzaming binnen de stadslogistiek in de praktijk werkt, welke oplossingen bestaan en hoe verduurzaming ook commercieel aantrekkelijk is. Inmiddels zijn er in deze serie al vier filmpjes verschenen, die ziet u hieronder.

GreenDeal Zes in beeld: Huschka

Een voorbeeld van zo’n project is Beveiligingsgroep Huschka, die elektrische Renaults inzet tijdens beveiligingswerkzaamheden en hiermee een unique selling point heeft in haar branche: “Wat ons uniek maakt is dat wij een strategie hebben dat we binnen een straal van 25 km opereren en daardoor kunnen wij ook elektrisch rijden.”

GreenDeal Zes in beeld: Cargohopper

“Wij zijn in staat om met één Cargohopper vier tot acht vrachtauto’s uit de stad te houden!” Daarover gaat het filmpje van Cargohopper Amsterdam.

GreenDeal Zes in beeld: Cycloon

“Goedkoper, sneller, duurzamer”, zegt Cycloon Post- en Fietskoeriers over bezorgen op de fiets.

GreenDeal Zes in beeld: Aad de Wit Verhuizingen

“We zijn heel erg bezig om de transitie te maken van fossiel naar duurzaam en dat heeft ons geen windeieren gelegd”. Deze quote komt uit het filmpje met Aad de Wit Verhuizingen.

Goede initiatieven altijd welkom

Er zijn nog een aantal filmpjes in productie en ook de kaart wordt continu aangevuld. Kent u een initiatief dat echt niet op de landkaart mag ontbreken, mail dan naar greendealzes@connekt.nl.