Mogen wij u opnemen in ons bestand? Meld je hier aan.
zoeken

Aanmelden voor

Evofenedex en Joint Corridors willen samen modal shift vergroten

Aanmelden voor

Evofenedex en Joint Corridors willen samen modal shift vergroten

Ondernemersvereniging evofenedex en programma Joint Corridors Off-Road intensiveren hun samenwerking. Beide partijen en gaan actiever kennis delen en elkaar onderling helpen om meer Nederlandse bedrijven de overstap te laten maken naar multimodaal transport.

Bedrijven in de logistieke ketens staan voor de opgave om de komende jaren verder te verduurzamen. Zo moet in 2030 de CO2-uitstoot al met ten minste 55 procent zijn gereduceerd. Dit moet behaald worden door onder andere supply chain optimalisatie, modal shift en de zero emissiezones in grote steden. Onderzoek van de ondernemersvereniging wijst uit dat 70 procent van de respondenten geen idee heeft wat vermindering van CO2-uitstoot op financieel vlak kan besparen. Een zelfde aantal heeft ook nog nooit geïnventariseerd wat de mogelijkheden zijn om transportstromen via spoor of binnenvaart te realiseren.


Bedrijven ondersteunen

Door onze samenwerking kan de boodschap van Joint Corridors Off-Road dichter bij de leden van evofenedex worden gebracht. In concrete individuele gevallen heb ik de mogelijkheid een bedrijf door te verwijzen naar evofenedex voor een diepgaande analyse.

Babiche van de Loo, regionaal programmamanager Joint Corridors Off-Road Zuid-Holland, zegt dat de samenwerking voor beiden een win-win situatie mogelijk maakt.

Samen staan we sterk

“Wij kunnen vanuit het ondernemersperspectief de logistieke keten van een bedrijf onder de loep nemen en, samen met Joint Corridors Off-Road, hun logistiek optimaliseren. De lering die we uit deze trajecten trekken, delen we weer met beleidsmakers zodat we het vervoersysteem zo optimaal mogelijk inrichten en bijvoorbeeld subsidieregelingen mogelijk kunnen maken. Samen staan we sterk.”

Thomas Reitsma, manager kerngebied vervoer bij evofenedex

Modal shift service

Het Joint Corridors Off-Road Programma draait om het helpen van bedrijven de modal shift te maken. Sinds 2020 biedt evofenedex een Modal Shift Service aan. Ondersteuning voor handels- en logistieke bedrijven die overwegen hun goederen minder over de weg en meer via andere vervoerswijzen te vervoeren. Samen willen beide organisaties, met behulp van modal shift, de verduurzaming van het Nederlandse bedrijfsleven realiseren.