Mogen wij u opnemen in ons bestand? Meld je hier aan.
zoeken

Aanmelden voor

Webinar ‘Kansen voor sierteeltvervoer per spoor vanaf het Westland’

Aanmelden voor

Webinar ‘Kansen voor sierteeltvervoer per spoor vanaf het Westland’

Webinar ‘Kansen voor sierteeltvervoer per spoor vanaf het Westland’

Op donderdag 24 februari 2022 nemen het programma NewWays Zuid-Holland, Greenport West-Holland en de VGB u mee in de kansen van vervoer per spoor.

Locatie
Online
Tijdstip
15:00
Wanneer
24 februari 2022
Kosten
Gratis

Leestijd ± 2 minuten

Schone logistiek en CO2-reductie zal in de toekomst door de Greendeal een steeds belangrijker thema worden, dus ook voor het transport van sierteeltproducten. Verder zorgt het chauffeurstekort in toenemende mate voor uitdagingen in het wegtransport.

INSTAPPEN MAAR…..

Het spoor biedt hiervoor een duurzaam en efficiënt alternatief en gelukkig krijgt multimodaal transport steeds meer een invulling in de huidige logistieke ketens. De vraag is: welke goederen kunnen over het spoor en welke stromen moeten vooral via de weg blijven gaan. Daarnaast vraagt vervoer via spoor een andere logistieke mindset en goede (inter-) nationale logistieke afstemming, óók met uw klant.

Er zijn op dit moment al een aantal internationale spoortrajecten voor bloemen- en plantenvervoer actief. Zo lopen er lijnen naar het oosten, waaronder naar Rzepin, Wroclaw en Poznan, naar het zuiden als Mezlo (Milaan), Bari, Padova en Barcelona en naar het noorden richting Malmö. In het kader van de Brexit zou gebundeld transport per spoor vanuit Nederland naar UK ook een interessant te ontwikkelen traject kunnen zijn.

Graag nemen het programma NewWays Zuid-Holland, Greenport West-Holland en de VGB u middels een webinar mee in de kansen van vervoer per spoor op donderdag 24 februari 2022.

Tijdens deze bijeenkomst willen we u informeren over de mogelijkheden van spoorgoederenvervoer en samen met u kijken welke trajecten voor de sierteeltbranche het meest interessant zijn om verder te ontwikkelen.

Daarbij zullen wij ingaan op de volgende vragen:

  • Wat is spoorvervoer?
  • Welke bestaande spoorverbindingen zijn al geschikt voor bloemen en planten?
  • Welke spoorverbindingen, die geschikt zijn voor vers, staan op de planning?
  • Welke kansen zijn er voor versproducten?

PROGRAMMA

15.00 – 15.05: Toelichting van uitdagingen in transport voor de sierteeltsector door Eline van den Berg (Greenport West-Holland)
15.05 – 15.10: Introductie van het programma NewWays Zuid-Holland en Joint Corridors Off Road door Babiche van de Loo (Provincie Zuid-Holland)
15.10 – 15.25: Introductie spoorgoederenvervoer door Caroline Koiter (Railcargo)
15.25 – 15.50: Spoorgoederenvervoer naar Italië door Maciek Chelmowski (Jan de Rijk)
15.50 – 16.15: Spoorgoederenvervoer naar Malmö
16.15 – 16.45: Discussie onder leiding van Floor Schamp (VGB)

U kunt zich tot 21 februari hier inschrijven voor dit informatieve webinar.