Mogen wij u opnemen in ons bestand? Meld je hier aan.
zoeken

Aanmelden voor

Vervoerslogistieke werkdagen 2023

Aanmelden voor

Vervoerslogistieke werkdagen 2023

Vervoerslogistieke werkdagen 2023

Op donderdag 16 en vrijdag 17 maart organiseert TKO Dinalog de 28e editie van Vervoerslogistieke werkdagen in Mechelen, België. Help het logistieke onderzoek te versterken tijdens dit event.

Locatie
Mechelen, België.
Tijdstip
10:00
Wanneer
16 maart 2023
Kosten
Kosteloos

Leestijd ± 2 minuten

Op donderdag 16 en vrijdag 17 maart organiseert TKO Dinalog de 28e editie van Vervoerslogistieke werkdagen in Mechelen, België. 

De VLW heeft als doel om het logistieke onderzoek te versterken en naar een hoger niveau te brengen. Zoals gebruikelijk gaan we in een informele setting, inhoudelijk de diepte in met relevante en recente ontwikkelingen in de logistiek. Tijdens deze tweedaagse is er alle ruimte voor een goed gesprek en prettige ontmoetingen.

Op de VLW hoort u de actuele resultaten uit het onderzoeksveld en wordt er naar aanleiding daarvan gediscussieerd over de mogelijkheden, behoeften en knelpunten in logistiek. Deelnemen aan de VLW vraagt om een actieve bijdrage van de deelnemers. In parallelsessies en rondetafelgesprekken krijgen de deelnemers van elkaar de actuele resultaten uit het hele onderzoeksveld te horen, en kunnen volop in discussie gaan. Alle deelnemers brengen papers of discussiestellingen in, en bediscussiëren bevlogen, maar met respect voor elkaar, de mogelijkheden, behoeften en knelpunten van goederenoverslag, -vervoer en -distributie. Naast een conference diner is een bedrijfsbezoek opgenomen in het programma.

Voor wie

De VLW is in het bijzonder interessant voor onderzoekers die hun ervaringen, resultaten, ideeën willen delen, voorleggen aan anderen en voor iedereen die geïnteresseerd is in logistiek onderzoek; Onderzoekers van universiteiten, hogescholen, onderzoeksbureaus, in onderzoek en innovatie geïnteresseerde deelnemers vanuit overheden, bedrijven en instellingen zijn van harte welkom.

Rondetafelgesprekken

De onderwerpen van de rondetafels in deze editie zijn: E-Commerce & Elektrificatie, Autonoom vervoer, Grondstoffentekort en Human Capital.

Keynote speaker

Vicky Vanmarcke, Schepen van Mobiliteit van de stad Mechelen, heeft toegezegd de keynote speech te houden tijdens ons diner op 16 maart. We kijken uit naar haar verhaal!

Papers en discussiebijdrages

Om deel te kunnen nemen aan de VLW wordt er van u een paper of een discussiebijdrage verwacht. De richtlijnen hiervoor zijn hier te vinden.

Wildcards

Ook dit jaar maken Bivec en Connekt het mogelijk om onder bepaalde voorwaarden via wildcards deel te nemen aan VLW.
Bivec stelt voor haar leden drie wildcards beschikbaar, in het bijzonder voor jonge onderzoekers.
Connekt stelt namens de Topsector Logistiek 10 wildcards ter beschikking voor mkb’ers of zzp’ers die een paper over een Topsector-project willen indienen. Neem contact op met Machteld Leijnse voor de precieze voorwaarden.

De deadline voor het indienen van papers is 26 januari 2023.
Discussiebijdragen dienen ingediend te worden vóór 16 februari 2023.

Programma

Donderdag 16 maart 2023 *

 • 10:00 uur Ontvangst
 • 10:30 uur Welkomstwoord door de voorzitter
 • 10:45 uur Keynote
 • 12:00 uur Deelsessies A
 • 13:00 uur Lunch
 • 14:15 uur Deelsessie B
 • 16:00 uur Rondetafelgesprekken
 • 19:00 uur Borrel
 • 19:45 uur Conference Diner met de uitreiking van de Best Paper Award

Vrijdag 17 maart 2023 *

 • 09:15 uur Deelsessies C
 • 11:15 uur Deelsessies D
 • 13:15 uur Lunch
 • 15:00 uur Excursie

* afhankelijk van het aantal deelnemers en papers kan dit nog wijzigen