Mogen wij u opnemen in ons bestand? Meld je hier aan.
zoeken

Aanmelden voor

Sharehousedag “Op zoek naar de mens-technologie synergie in de logistiek”

Aanmelden voor

Sharehousedag “Op zoek naar de mens-technologie synergie in de logistiek”

Sharehousedag “Op zoek naar de mens-technologie synergie in de logistiek”

Op donderdag 8 september organiseert Sharehouse een inspirerende dag waar resultaten en informatie over diverse onderwerpen worden gedeeld en waar samenwerking wordt gestimuleerd.

Locatie
STC Rotterdam, Waalhaven Zuidzijde 16, Rotterdam
Tijdstip
09:30
Wanneer
8 september 2022
Kosten
Gratis

Leestijd ± 2 minuten

Sharehouse is het logistieke mens-technologie living lab waar onderzoek, innovatie en onderwijs samenkomen. In het Sharehouselab in Rotterdam doen wetenschappers samen met STC docenten en studenten en bedrijven vernieuwend onderzoek. Schrijf u in!

Programma

Het thema van deze dag is “Op zoek naar de mens-technologie synergie in de logistiek”. Sharehouse heeft hiervoor een gevarieerd en interactief programma met workshops samengesteld. 

09.30 uurOntvangst bij Sharehouselab in Rotterdam met koffie en thee
10.00 uurProf.dr. Josette Dijkhuizen, dagvoorzitter en welkomstwoord door STC
10.15 uurSpreker uit de logistieke wereld
over de toekomst van logistiek, uitdagingen, innovaties
10.45 uurProf.dr. René de Koster, Erasmus Universiteit 
“De rol van mensen en robots in magazijnen”
11.15 uurPauze
11.30 uurPaul Preenen, projectleider Sharehouse
“De impact van het sharehouselab”
12.00 uurEerste workshop (naar keuze, zie overzicht hieronder)
12.30 uurEinde eerste workshopronde
12.00 – 14.00 uurMarkt in kantine met projecten van Sharehouse; bezoekers, maar ook docenten en studenten kunnen deze markt bezoeken 
12.30 uurLunch en bezoek aan markt
13.30 uurTweede workshop
14.15 uur Derde workshop
15.00 uurWrap-up en quiz met publiek 
15.45 uurNetwerkborrel
17.00 uurEinde dag

Workshops

  • Mens-technologie samenwerking in warehouses: ervaar zelf hoe het is om met behulp van een automatisch geleid voertuig (AGV) een aantal orderpicking taken uit te voeren.
  • Gamified learning in magazijnen, hoe gaat dat in zijn werk? Marloeke Werst van 21CC Education laat dat zien aan de hand van een paar aansprekende voorbeelden, waaronder die van Technische Unie, die spellen aanbiedt aan haar medewerkers om het inwerken te versnellen en kwaliteit te verbeteren. Technische Unie vertelt hoe dit bij hen gaat.
  • Een exoskelet is een draagbaar hulpmiddel dat ervoor zorgt dat uw rug bij het tillen minder belast wordt. Er zijn ook hulpmiddelen die de armen ondersteunen bij het werken boven schouderhoogte. Frank Krause van TNO deed onderzoek naar exoskeletten. Ervaar het zelf en luister naar zijn verhaal. 
  • Intern ondernemerschap in de logistiek, welke vaardigheden vraagt dat van medewerkers en leidinggevenden? Marjan Gorgievski doet er onderzoek naar. Laat u inspireren en kom luisteren. 
  • Beleef de VR simulatie van dr. Jelle de Vries. Hij bestudeerde de impact van feedback op de veiligheid en de productiviteit bij het rijden in magazijnen. Deze workshop is nog niet definitief!
  • Rondleiding door Sharehouse en STC. Hoe wordt praktijkgericht onderwijs vormgegeven in STC? En wat leren de studenten dan? Laat u rondleiden in het Sharehouselab en andere delen van STC in Rotterdam. 

Locatie

STC Rotterdam
Waalhaven Zuidzijde 16, Rotterdam.

Kosten

Aan de Sharehousedag zijn geen kosten verbonden.

Inschrijven

U kunt zich inschrijven via onderstaande knop.