Mogen wij u opnemen in ons bestand? Meld je hier aan.
zoeken

Aanmelden voor

Seminar Federatief Data Delen

Aanmelden voor

Seminar Federatief Data Delen

Seminar Federatief Data Delen

De hoeveelheid relevante informatie neemt toe, maar de uitdaging zit in het daadwerkelijk gebruik maken van al die informatie. Waar is wat te vinden? Hoe krijg ik toegang tot die informatie? Hoe moet ik de informatie interpreteren? Meer hierover tijdens het seminar Federatief Data Delen. Connekt organiseert dit in samenwerking met CMS.

Locatie
CMS, Parnassusweg 737, Amsterdam
Tijdstip
15:00
Wanneer
17 mei 2022
Kosten
Check bij aanmelding

Leestijd ± 2 minuten

De hoeveelheid relevante informatie neemt toe, maar de uitdaging zit in het daadwerkelijk gebruik maken van al die informatie. Waar is wat te vinden? Hoe krijg ik toegang tot die informatie? Hoe moet ik de informatie interpreteren? Een grote efficiëntieslag in werkprocessen lijkt gemaakt te kunnen worden door gebruik te maken van beschikbare informatie. Ondanks de vergaande digitalisering zijn het in de praktijk toch vaak de mensen die de smeerolie en de vertaler tussen twee computersystemen zijn. Vooral als het gaat om computers van verschillende organisaties. Het delen van data en coöperatie is echter noodzakelijk voor de mobiliteitstransitie en onvermijdelijk in de toekomst.

Tijdens dit seminar zal een overzicht worden gegeven van de belangrijkste internationale ontwikkelingen, waarbij met name zal worden ingezoomd op de ‘lessons learned’ in sectoren als de Logistiek en IT waarin Federatief Data Delen al wordt toegepast. We doen dit met een aantal bijzondere sprekers.

Zo deelt Gerard van der Hoeven (iSHARE) met ons hoe een Distributed Information Access Control kan helpen bij de ontwikkeling van data spaces. Ali Mortazavi (Amazon Web Services) gaat dieper in op de toepassing van Identity and Access Management bij Contra Costa Transportation Authority. Het plenaire deel afsluitend zal Simon Sanders van CMS zijn visie delen ten aanzien van de juridische aspecten die een rol kunnen spelen bij het federatief delen van data.

Na het plenaire gedeelte is er tijdens break-out sessies de mogelijkheid om de diepte in te gaan op de belangrijkste deelgebieden. Je kunt je voorkeur opgeven voor één van de sessies.

  • Break-out 1: Linked data met Laurens Lapré (CGI)
  • Break-out 2: Compliance Service Providers met Janneke Nijsing (SmartwayZ.NL)
  • Break-out 3: Federatief Data Delen – Proof of Presence met Herman Wagter (Connekt)

CMS heeft het voornemen om, wanneer deze break-out sessies daar aanleiding toe geven, de input te gebruiken voor een e-guide, die beschikbaar wordt gesteld aan de deelnemers van het seminar. Om die reden wordt je deelname zeer op prijs gesteld en zijn we benieuwd naar jouw inbreng.