Mogen wij u opnemen in ons bestand? Meld je hier aan.
zoeken

Aanmelden voor

Preparing for the next crisis

Aanmelden voor

Preparing for the next crisis

Logistieke ketens worden meer en meer geconfronteerd met verstoringen. Was het enkele jaren geleden de kredietcrisis, werd het daarna een periode van onzekerheid in de pandemie en worden op dit moment onder meer door de oorlog in de Oekraïne levering van grondstoffen en onderdelen onderbroken. De wens naar robuuste en flexibele ketens is niet nieuw, maar wordt wel als urgenter ervaren in het bedrijfsleven.

Maar hoe bereid je je voor op een crisis en verstoringen in de keten? Hoe kan je als ondernemer je keten inrichten zodat je zicht hebt op risico’s en deze ook tot oplossingen kan komen? Wat hebben we eigenlijk geleerd in de periode van de pandemie? Dat soort vragen willen we met u delen.

Op dinsdag van 28 juni van 14.00 tot 17.30 uur gaan we hierover in gesprek. We delen bevindingen en ontwikkelingen vanuit het project “Ready for the Next Crisis” (onder leiding van Windesheim). Daarnaast benoemen we best practices hoe bedrijven zich kunnen voorbereiden om beter om te gaan met verstoringen in de keten en zal er gelegenheid zijn om in breakout sessies mee te discussiëren aan hoe gemeten kan worden hoe veerkrachtig (resilient) uw keten is.

Programma

14:00 Inloop
14:30 Welkom door Bas van Bree
14:45 Ketenveerkracht: Hoe kan ik beter voorbereid zijn op grote verstoringen? – door Ronald de Boer

  • Waarom traditioneel risicomanagement niet meer werkt
  • Wat is ketenveerkracht en wat kan het opleveren?
  • Het onderzoeksproject ‘Ready for the next crisis’ (doel, partners en opzet)
  • Voorbeelden uit de praktijk: Hoe bedrijven hun ketenveerkracht vergroten

15:30 koffiepauze
15:45 Break out sessie

  • Bespreken ketenveerkracht meetinstrument in kleine groepen

16:30 Plenaire afsluiting en bespreken uitkomsten
17:00 Borrel
17:30 Einde

We nodigen u van harte uit om 28 juni alvast vast te leggen in uw agenda. Wilt u zich al direct inschrijven, dan kan dat hieronder. Dit event wordt mede georganiseerd door Christelijke Hogeschool Windesheim.