Mogen wij u opnemen in ons bestand? Meld je hier aan.
zoeken

Aanmelden voor

Multimodaal Transport Expo 2024

Heb je vragen? Mail naar 

Aanmelden voor

Multimodaal Transport Expo 2024

Heb je vragen? Mail naar 

Multimodaal Transport Expo 2024

Op 14 maart 2024 organiseert Nieuwsblad Transport in samenwerking met Flows en Schuttevaer opnieuw de Multimodaal Transport Expo vanuit het Breepark Breda. Topsector Logistiek is kennispartner van het event.

Locatie
Breepark Breda
Tijdstip
09:00
Wanneer
14 maart 2024
Kosten
Kosteloos

Leestijd ± 4 minuten

Waar kennis en ontmoeten naadloos in elkaar overlopen

Op 14 maart 2024 organiseert Nieuwsblad Transport in samenwerking met Flows en Schuttevaer opnieuw de Multimodaal Transport Expo vanuit het Breepark Breda. Dé plek waar transport- en logistieke bedrijven uit de Nederlandse én Vlaamse markt samenkomen. Voor: verladers, vervoerders, expediteurs, logistiek dienstverleners, terminals, onderwijs & opleidingen, havenbedrijven en overheid. Een mooie balans tussen het vergaren van kennis op diverse podia en nieuwe relaties ontmoeten op de beursvloer. Alle modaliteiten zijn vertegenwoordigd en komen aan bod, van binnenvaart en shortsea tot wegtransport, spoor en luchtvracht.

Topsector Logistiek en TKI Dinalog zijn kennis- en tevens hostingpartner van het evenement en hosten een eigen stage op Multimodaal. Hiervoor hebben wij een interessant en gevarieerd programma samengesteld.

Opening Beursvloer

TijdSessie
09:30

09:45
Opening Beursvloer
De officiële opening van de Multimodaal Transport Expo 2024 vindt plaats om 9:30 op de beursvloer. Waar Niels Agatz (wetenschappelijke directeur TKI Dinalog ) een introductie geeft omtrent logistiek en transport in de regio en vervolgens de beurs opent door middel van een druk op de rode knop. Waarna de 85+ exposanten klaar staan om u te ontvangen.

Sprekers:
Niels Agatz (wetenschappelijke directeur TKI Dinalog)

Sessies Topsector Logistiek stage

TijdSessie
10:00 – 10:45
Joint Systems; slagkracht in multimodaal met ‘total system efficiency’!
Een initiatief van Joint Corridors Off-Road en Digitale Infrastructuur Logistiek (DIL)
 
Administratieve en logistieke processen volledig digitaliseren en sterk vereenvoudigen om multimodaal goederenvervoer aantrekkelijker en gebruiksvriendelijker te maken voor verladers en vervoerders. 
 
De technologie bedrijven Collect+Go, InnoTractor, Pharox en Sentors pre-integreren naadloos hun innovatieve systemen op het gebied van AI, e-CMR, GPS-tracking, IoT, OCR, TMS, TOS, End2End Visibility en Visual Stacking. Het resultaat is ‘Total System Efficiency’ in de vrachtboeking, verwerking en monitoring van toekomstbestendig multimodaal goederenvervoer. Joint Systems wordt uitgevoerd samen met de deelnemende bedrijven van Joint Corridors Off-Road en ondersteund door het programma Digitale Infrastructuur Logistiek.

Sprekers:
Hans Togteman | Frank Hermans | Joris Tenhagen | Sander Maas | Ruud Arts | Frans van den Boomen

11:00

11:45

Inspiratiesessie out of the box denken voor dry- en break bulk modal shift
Jaarlijks zouden 290 tot wel 760 duizend vrachtwagenbewegingen met verschillende soort droge bulk en/of breakbulkladingen over water vervoerd kunnen worden. Daarmee zou de druk op ‘de rechterbaan’ enorm kunnen worden verlicht, zo stelt het rapport ‘Modal shift van droge bulk, Supply Chain re-design’ dat de binnenvaart coöperaties in opdracht van de top sector logistiek opstelden. Laat u tijdens deze sessie inhoudelijk informeren over out-of -the-box  goederenstromen die geschikt zijn voor modal shift over water.

Sprekers:
Wilco Volker | Projectleider Modal Shift, Founder Logistic Navigators

12:00 –
12:45

Inzicht in multimodale veerkracht met behulp van digital twins
Vanwege de klimaatveranderingen hebben bedrijven op de Twentekanalen steeds meer problemen om per binnenvaart de goederen vervoerd te krijgen. Om die reden is onlangs het TKI Dinalog project  “Transitioning towards resilient multimodal corridors using digital twinning” gestart.

Een vijftal bedrijven met onder andere vestigingen aan de Twente Corridor gaan samen met Universiteit Twente, Windesheim, Port of Zwolle, Port of Twente (HBT en Logistic association), Provincie Overijssel en Deltares aan de slag om modellen en strategieën te ontwikkelen voor veerkrachtige multimodale corridors in geval van disrupties zoals laag water.

Het doel is om met behulp van een digital twin inzicht te krijgen in wat er gebeurd als je aan bepaalde knoppen gaat draaien van het logistieke systeem. En tevens te zoeken naar oplossingen gebaseerd op veerkracht om de goederencorridor robuust te krijgen.

Wil je meer weten over deze ontwikkelingen en hoe deze zogenoemde corridors zich beter bestand kunnen maken tegen verstoringen door extreem weer zoals droogte met lage waterstanden en stremmingen van rivieren en kanalen tot gevolg? Kom dan naar deze sessie.
 
Sprekers:
Anne-Ruth Scheijgrond | Port of Twente

13:00 – 13:45 
Digitale platformen in de logistiek; nice to have of must have?
In het TKI Dinalog project PLATO is onderzoek gedaan naar het gebruik van digitale platformen in de logistiek en de meerwaarde ervan voor de logistieke operatie. Bekeken is welke diensten via platformen worden aangeboden, hoe logistieke partijen daar gebruik van kunnen maken, waarom dit interessant voor hen is en welke trends en ontwikkelingen van invloed zijn op het gebruik van digitale platformen.

TNO zal samen met Evofenedex een toelichting op de aanpak en de resultaten geven en met de deelnemers aan de sessie in discussie gaan.

Sprekers:
Jaco van Meijeren | TNO
Marijn van Adrichem | TNO
Nanne Schriek | Evofenedex

14:00  – 14:45 
Het verbeteren van Logistieke Efficiëntie
Om de logistieke efficiëntie verder te verbeteren is het belangrijk om voor jouw bedrijf en jouw logistieke partners duidelijk te hebben hoe goed het nu gaat en waar er nog verbeterd kan worden. Hoe komen we tot een gezamenlijk beeld van de efficiëntie van transport? Hoe bepaal je of iets goed is of nog niet? Meer inzicht zet aan tot meer samenwerking om zo te versnellen in het verbeteren.
 
Daarom ontwikkelde de Topsector Logistiek de Load Performance Indicator en de Transport Performance Database. Meer weten over hoe jouw bedrijf dit kan gebruiken? Kom dan naar deze sessie!

Sprekers:
Chris Beezemer | Topsector Logistiek

Wilt u een van deze sessies bijwonen of u aanmelden voor Multimodaal Transport Expo 2024? Klik dan op de button hieronder: