Mogen wij u opnemen in ons bestand? Meld je hier aan.
zoeken

Aanmelden voor

Kenniswebinar – de toekomst van Carbon Footprinting | 7 juni

Aanmelden voor

Kenniswebinar – de toekomst van Carbon Footprinting | 7 juni

Hoe meet, bereken én alloceer je CO2 emissies in de transport en logistiek?

Het is definitief: door Europese wetgeving zoals de CSRD en de CBAM moeten logistieke bedrijven in de komende jaren gaan aantonen wat hun CO2-uitstoot is en dit toewijzen aan zendingen. Maar hoe pak je dit aan? Om die vraag te beantwoorden, vertelt Guido de Wit (programmamanager Topsector Logistiek) je in het (online) kenniswebinar alles over carbon footprinting. Carbon footprinting biedt jouw organisatie een enorme kans om meer inzicht te krijgen in de efficiëntie van de operatie. Wat is het en hoe werkt het? Welke extra waarde creëert het? Inschrijven voor de kenniswebinar is nu mogelijk!

De Europese wetgeving zal veel veranderingen teweeg brengen. Zowel de wet als (CSRD-plichtige) klanten zullen om concrete cijfers gaan vragen. Bovendien wordt het ETS per 2027 uitgebreid en valt een groot deel van de vervoerssector daar straks onder. Het gevolg hiervan? Extra kosten per ton CO2-uitstoot.

Carbon footprinting kan hierbij helpen. Zoals aangegeven in de inleiding is carbon footprinting naast een verplichting ook een enorme kans om meer inzicht te krijgen in de efficiëntie van de operatie.

Veel bedrijven houden hun CO2-uitstoot al actief bij. Zij ervaren dat hoge CO2-uitstoot een sterke indicator is voor inefficiëntie. Oftewel: hele waardevolle informatie voor het verbeteren van je bedrijfsresultaat! Carbon footprinting gaat nét iets verder dan dat: door iets meer data toe te voegen aan die methodiek is het mogelijk om nog meer inzichten te krijgen. Inzichten in bijvoorbeeld stikstof, tijd en capaciteit. Maar ook kun je hierdoor verspilling in een keten tegen te gaan. Denk bijvoorbeeld eens aan minder wachttijd, vollere trucks. Bovendien krijg je zo eveneens inzicht in je Nox-uitstoot. Het gevolg hiervan? Efficiënte bedrijfsresultaten!

Tip: bekijk de tool CO2meter.nu eens!

Over Guido de Wit:

Guido de Wit’s persoonlijke missie is om de transitie naar een duurzame samenleving te versnellen. Hiervoor wil hij zijn ervaring in logistiek, duurzaamheid en ICT inzetten. Sinds juli 2022 doet hij dit bij Connekt als programmamanager binnen Topsector Logistiek. Bij Connekt zit hij aan de voorkant van ontwikkelingen, zoals carbon footprinting en duurzame logistiek.

Enthousiast geworden? Scroll naar beneden en meld je aan!

Praktische informatie:

  • Locatie: online;
  • Datum: woensdag 7 juni 2023;
  • Tijd: 13:00 – 14:00;
  • Tijd genoeg om al je vragen te stellen

Aanmelden kan via Lean & Green.