Mogen wij u opnemen in ons bestand? Meld je hier aan.
zoeken

Aanmelden voor

In het spoor van Ad van Goor – De onzekere toekomst van wereldwijde productieketens

Aanmelden voor

In het spoor van Ad van Goor – De onzekere toekomst van wereldwijde productieketens

We gaan door in het spoor van Ad van Goor. Met het overlijden van prof. dr. Ad van Goor, op 11 november 2020, verloor Nederland een logistieke kennispionier. Ad was de grondlegger van veel nieuwe concepten, zoals het “integraal logistiek concept” en bouwde daarbij voort op de reusachtige ontwikkelingen in de Nederlandse logistiek. Hij heeft daarbij altijd gezocht om vanuit de ondernemingsstrategie naar een koppeling te komen tussen het commercieel succes en het besturingssysteem van een bedrijf. Waardevermeerdering realiseren door het optimaliseren van de logistieke keten staat hierbij centraal. Ad legde de brug tussen wetenschappers onderling en de praktijk, zoals dat werd uitgevoerd in de succesvolle logistieke topopleidingen van de VLM zoals de MIG en EMLog. Vele oud-studenten uit deze opleidingen hebben zich al gemeld.

De stichting ‘In het spoor van Ad van Goor’ is voornemens elk jaar op een geschikte dag in november een lezing ter ere van Ad te organiseren. Dit jaar plannen we alweer de tweede lezing, op 3 november in de Sint Joriskerk te Amersfoort (zie de video voor een indruk van de eerste bijeenkomst op 11 november 2021). Het doel van de bijeenkomsten is de verbinding te leggen tussen de wetenschap, het onderwijs van MBO via HBO tot Universiteit, het bedrijfsleven en de overheid. We zien daarbij juist graag de jonge generatie komen. Daarom is door sponsoring de financiële drempel naar terug gebracht tot nul, want de toegang is in principe gratis.

De lezing op 3 november dit jaar wordt verzorgd door prof. dr. ir Jan Fransoo Aansluitend is er over dit thema een discussie met Wilko Sierksma, director Supply Chain Planning & Network Design – Heineken Global Supply Chain, onder leiding van prof. dr. ir. Sander de Leeuw. Hierbij is ook ruimte voor vragen uit het publiek. Het thema van zijn lezing is: De onzekere toekomst van wereldwijde productieketens

Programma

De inloop is vanaf 13.00 uur, het programma start om14.00 uur en de eindtijd is rond 17.00 uur.

  • 13.00 uur – Inloop met koffie, thee en broodjes
  • 14.00 uur – Welkom
  • 14.10 uur – Lezing Ad van Goorrede door prof. dr. ir. Jan Fransoo
  • 15.00 uur – Muzikaal intermezzo
  • 15.10 uur – Introductie Wilko Sierksma (Heineken) en korte reactie
  • 15.20 uur – Discussie tussen prof. dr. ir. Jan Fransoo en Wilko Sierksma onder leiding van prof. dr. ir. Sander de Leeuw
  • 16.00 – 17.00 uur – Drankje met bitterballen

Ook goed om te weten

Dit evenement wordt georganiseerd volgens de op 3 november 2022 geldende coronamaatregelen. Mochten de maatregelen er toe leiden dat dit evenement geen doorgang kan vinden, dan zullen we het evenement verplaatsen naar een volgend geschikt moment.

Hoewel het event geen winstoogmerk heeft en (grotendeels) wordt gesponsord worden tickets voor 20 euro verkocht om no-shows zoveel mogelijk te voorkomen. Indien gewenst kan daarom na afloop van het event de ticketprijs worden gerestitueerd na aftrek van gemaakte administratiekosten a €2,50. Zie de website van de organisatie voor meer informatie.