Mogen wij u opnemen in ons bestand?
zoeken

EU FEDeRATED Mid-Term Event

Op 24 november 2021 ontdek je hoe veilig onderling data delen in de logistieke keten in de nabije toekomst een stuk eenvoudiger wordt.

Locatie
Online webinar
Tijdstip
09:30
Wanneer
24 november 2021
Kosten
Gratis

Leestijd ± 1 minuut

Veilig data delen in Europa? Dat kan binnenkort

Veilig onderling data delen in de logistieke keten gaat in de nabije toekomst een stuk eenvoudiger worden. Op het EU FEDeRATED Mid-Term Event laten de Europese Commissie en 14 partijen uit 6 EU-lidstaten plus IATA zien hoe. Interesse in de laatste ontwikkelingen? Schrijf je nu in voor het gratis webinar op 24 november.

Het Europese project FEDeRATED
waarin 15 partijen – 7 overheden en 8 bedrijven – deelnemen, werkt er naartoe om op korte termijn een concreet ontwerp van een Europees netwerk van platformen aan te bieden. Hierin zit ook een prototype voor een omgeving – Internet of Logistics – waar zowel bedrijven als de publieke sector veilig data kan delen. Een Masterplan dat wordt ontwikkeld, gebaseerd op basis van de ervaring in 22 lopende, concrete projecten.

Waarom is dit Europese platform zo belangrijk voor onze logistieke sector en BV Nederland?
De IT van veel bedrijven in de logistiek is nog niet compatible met elkaar. Ook loopt het qua IT nog niet gesmeerd tussen bedrijven en overheden. De IT-systemen, vaak ook platformen genoemd, waar onze huidige supply chain systemen op draaien, communiceren niet direct met elkaar. Dat betekent dat bijvoorbeeld een transport-boeking-platform – zowel weg, lucht, zee of via spoor – en alle partijen die in het proces zijn betrokken -zoals klant, het magazijn, de hubs, et cetera – niet met elkaar verbonden zijn. In de praktijk levert een vertraging van 1 schakel, bijvoorbeeld een chauffeur, veel problemen en extra werk op voor alle partijen in de keten. Maar naast hogere efficiency en ketenoptimalisatie, is veiligheid van data voor iedereen belangrijk. Voor de Europese burger, overheden, bedrijven de consument, maar ook voor de logistieke partijen die garant staan voor levering.