Mogen wij u opnemen in ons bestand? Meld je hier aan.
zoeken

Aanmelden voor

Duurzaam vervoer inspiratie event

Aanmelden voor

Duurzaam vervoer inspiratie event

Op 13 april vindt de eerste editie van het Duurzaam Vervoer Inspiratie Event plaats, georganiseerd vanuit het Joint Corridors Off-Road Programma. Hèt event waar mkb-bedrijven bijeenkomen om inspiratie en informatie te krijgen over alle ontwikkelingen, innovaties en uitdagingen rondom duurzaam vervoer. Het doel: jou verder op weg helpen naar een duurzame toekomst. Het programma duurt een dag, maar je kunt zelf bepalen welke sessie(s) je wilt bijwonen.

Guido de Wit, Programmamanager van Topsector Logistiek geeft in de tweede ronde een workshop:

Vergroot je duurzaam concurrentievermogen

Het is definitief: iedereen in de EU moet vanaf 2027 gaan betalen voor zijn aandeel in de CO2-uitstoot. Logistiek bedrijven moeten daarom in de komende jaren gaan aantonen wat hun CO2-uitstoot is en dit toewijzen aan zendingen. Zowel de wet als (CSRD-plichtige) klanten zullen om concrete cijfers vragen.

Veel bedrijven houden hun CO2-uitstoot al actief bij. Die ervaren dat hoge CO2-uistoot een sterke indicator is voor inefficiëntie. Waardevolle informatie dus voor het verbeteren van je bedrijfsresultaat! Voeg je aan deze methodiek wat extra data toe, dan ga je ook verspilling in een keten tegen: minder wachttijd, vollere trucks. Bovendien krijg je zo eveneens inzicht in je NOx-uitstoot. De efficiency van de bedrijfsprocessen neemt nog verder toe. Wij noemen dit: ‘Duurzaam concurrentievermogen’. Winstgevend, nu en in de toekomst.

Wil jij concrete actie ondernemen om je duurzaam concurrentievermogen te vergroten? Kom dan naar de inspiratiesessie!

Kortingscode

Met de volgende kortingscode kunnen bedrijven uit het netwerk van de Topsector zich gratis aanmelden, ook als ze geen lid zijn van Evo: topsectorduurzaam.

Leren van elkaar

Tijdens het Duurzaam Vervoer Inspiratie Event kun je luisteren naar toonaangevende sprekers, deelnemen aan inspiratie- en praktijksessies en kun je verschillende demonstratievoertuigen bekijken. Ook delen leden er hun ervaringen met betrekking tot het realiseren van duurzaam vervoer. Zo leren we van elkaar en stellen wij je in staat om je praktisch voor te bereiden op de eisen van de duurzame toekomst. Deze dag kom je direct in contact met specialisten en met vakgenoten die voor dezelfde uitdagingen staan.

Tijdens dit event krijg je geen utopische vergezichten, maar concrete stappen waarmee je al snel van start kunt gaan.