Mogen wij u opnemen in ons bestand? Meld je hier aan.
zoeken

Aanmelden voor

Europees adoptietraject iSHARE versterkt afsprakenstelsel voor de Nederlandse logistieke sector

Aanmelden voor

Europees adoptietraject iSHARE versterkt afsprakenstelsel voor de Nederlandse logistieke sector

iSHARE, FIWARE en FundingBox gaan de komende jaren samenwerken om organisaties in het midden- en kleinbedrijf (MKB) binnen verschillende sectoren en landen te helpen bij de inrichting van zogeheten ‘data spaces’. Dit i4Trust-initiatief is onderdeel van het Horizon 2020 programma van de Europese Unie en betekent niet alleen adoptie van iSHARE op internationaal niveau, maar geeft ook een extra impuls aan de adoptie van het afsprakenstelsel in de Nederlandse logistieke sector.

De ondersteuning aan MKB-bedrijven bestaat uit het verschaffen van de technische tools, coaching en financiële ondersteuning om data spaces in te richten. Daarbinnen kunnen deze MKB-bedrijven op een effectieve, betrouwbare manier gegevens delen, zodat zij efficiënter, goedkoper en duurzamer kunnen werken.

Omdat de logistiek niet stopt bij onze lands- of sectorgrenzen, betekent i4Trust een versterking van de mogelijkheden van het afsprakenstelsel voor de logistiek in Nederland. “De Nederlandse logistieke sector staat niet op zichzelf, maar is nauw verweven met andere landen en sectoren. i4Trust onderstreept de reikwijdte en de schaalbaarheid van iSHARE, en is een extra reden voor logistieke partijen om nu aan te sluiten. Bovendien kunnen ook Nederlandse MKB-bedrijven zich binnenkort inschrijven voor het ontvangen van deze technische tools, coaching en financiële ondersteuning ”, zegt Gerard van der Hoeven, directeur van Stichting iSHARE.

Ga naar het persbericht