Mogen wij u opnemen in ons bestand? Meld je hier aan.
zoeken

Aanmelden voor

Elisabeth Post nieuwe voorzitter Logistieke Alliantie

Aanmelden voor

Elisabeth Post nieuwe voorzitter Logistieke Alliantie

Elisabeth Post wordt de nieuwe voorzitter van de Logistieke Alliantie (LA). De bestuursvoorzitter van Transport en Logistiek Nederland (TLN) neemt het stokje over van Steven Lak, die eind deze maand afzwaait bij evofenedex en daarmee ook als voorzitter van de LA.

Bestuursvoorzitter Elisabeth Post

De LA bestaat uit 16 leden die hun krachten hebben gebundeld om de handel en logistiek te versterken en ook gezamenlijk op te trekken op deze thema’s richting Den Haag. De leden zijn evofenedex, Port of Rotterdam, Air Cargo Netherlands, Vereniging van Rotterdamse Cargadoors, VNO-NCW, TLN, Schiphol Group, ORAM, MKB Nederland, Koninklijke Binnenvaart Nederland, Deltalinqs, Koninklijke Vereniging van Nederlandse Reders, Nederlandse vereniging van Binnenhavens, ProRail, Koninklijk Bouwend Nederland en Port of Amsterdam.

Volgens uitgaand voorzitter Steven Lak is in de afgelopen periode de basis gelegd voor actieve samenwerking tussen de partijen: denken vanuit ketens en gericht op concrete acties die het belang van logistiek ook voor burgers moeten aantonen. Met het voorzitterschap van de LA zal Post ook toetreden tot het Topteam van de Topsector Logistiek.

“Logistiek is de bloedsomloop van de Nederlandse economie en is daarmee essentieel voor de brede welvaart in ons land”, zegt Elisabeth Post. “Ik ben dan ook verheugd dat ik mij als voorzitter van de LA, naast mijn functie bij TLN, kan inzetten voor deze sector.”

Post wil zich inzetten voor een betere afstemming binnen de keten. Optimalisering van bereikbaarheid en benutting van alle modaliteiten in de logistieke sector is daarbij een belangrijk onderwerp. “Ruimte voor logistiek in de breedste zin van het woord, daar zal ik voor pleiten.”

Bron: TLN