Mogen wij u opnemen in ons bestand? Meld je hier aan.
zoeken

Aanmelden voor

Een greep uit het congresprogramma

Aanmelden voor

Een greep uit het congresprogramma

Een greep uit het congresprogramma

15 maart 2016

Leestijd ± 2 minuten

logo big dataOp 22 april 2016 organiseert de Topsector Logistiek het congres ‘Big Data Small World’ in de Amsterdam Arena. Het gebruiken en combineren van data wordt steeds belangrijker voor bedrijven. Ook in de logistiek! Het slim koppelen van data biedt kansen voor efficiëntere bedrijfsvoering en nieuwe businessmodellen. Denk daarbij aan de Container Monitor of de toonaangevende supply chain innovatie voor het mkb.

Er is een uitdagend programma samengesteld met keynotes van futuroloog Sander Duivestein, Erik van Heck van de Erasmus Universiteit en David de Santiago van Amazon. Sander Duivestein gaat daarbij in op blockchain, big data en privacy, Erik van Heck vertaalt die ontwikkelingen naar de logistiek en David de Santiago vertelt hoe Amazon er in de praktijk mee omgaat. Aan het einde van de dag zal Hyperloop Delft de uitsmijter verzorgen.

Wilt u ervaren hoe u zuinig en veilig een vrachtwagen bestuurt, hoe een Exo-skelet werkt of weten hoe de reistijd naar een containerterminal of de wachttijd bij een sluizencomplex wordt verkort met de Smart Data Factory van TNO? Schrijf u dan in voor het Experienceplein! Een plein vol innovaties die u zelf mag proberen. Hier staat ook de Disruptive Dome van Connekt waarin u in een doorlopend programma wordt geïnspireerd door innovaties die onze (logistieke) wereld gaan veranderen. Hier vertelt Hyperloop Tech over de mogelijkheden die een nieuwe infrastructuur brengt, verbindt KPN uw volledige logistiek aan het internet en hoort u hoe u uw payload met 20% kunt verhogen, zonder extra kosten!

We lichten ook graag een aantal interessante sessies voor u uit:

De logistiek dienstverlener als aanbieder van financiële diensten

Welke kansen zijn er voor nieuwe verdienmodellen in de logistiek? Lees hier de uitgebreide beschrijving van de sessie.

Cracking the code

Hoe ontsluit je de (logistieke) data waar je je zinnen op hebt gezet? Lees hier de uitgebreide beschrijving van de sessie.

UCC

Wat betekenen de wijzigingen in douaneregels voor uw bedrijf en welke problemen kunt u daarbij tegenkomen? Lees hier de uitgebreide beschrijving van de sessie.

Wat weten we over..?

Wat weten we nu en wat zijn de vragen voor de toekomst? In deze sessie van Dinalog gaat een aantal Nederlandse hoogleraren met elkaar en met het publiek hierover in discussie. Lees hier de uitgebreide beschrijving van de sessie.

Datasharing voor efficiënter goederenvervoer

Hoe we ervoor zorgen dat het goederenvervoer efficiënter wordt en wie dat gaat organiseren? Lees hier de uitgebreide beschrijving van de sessie georganiseerd door EVO en TLN.