Mogen wij u opnemen in ons bestand? Meld je hier aan.
zoeken

Aanmelden voor

Dutch Good Growth Fund: ondernemen voor ontwikkeling

Aanmelden voor

Dutch Good Growth Fund: ondernemen voor ontwikkeling

Dutch Good Growth Fund: ondernemen voor ontwikkeling

23 juli 2014

Leestijd ± 1 minuut

Op 1 juli 2014 is het Dutch Good Growth Fund (DGGF) van start gegaan. Het DGGF ondersteunt Nederlandse mkb’ers en ondernemers in de opkomende markten en ontwikkelingslanden met het mogelijk maken van financiering van ontwikkelingsrelevante lokale investeringen en export.

Vanaf 1 juli 2014 kunnen aanvragen worden ingediend die onder andere bijdragen aan werkgelegenheid, vergroting van de lokale productiekracht en kennisoverdracht in het ontwikkelingsland.

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) fungeert als het loket voor het nieuwe fonds. Het DGGF biedt ondernemers een oplossing voor de volgende financieringsvragen:

  1. Financiering van investeringen (tot 10 miljoen euro) van Nederlandse mkb-bedrijven in opkomende markten en ontwikkelingslanden, wanneer deze bedrijven geen financiering van hun eigen bank krijgen.
  2. Financiering van lokale mkb-bedrijven in opkomende markten en ontwikkelingslanden, waarbij de focus ligt op jonge ondernemers, vrouwelijke ondernemers en ondernemers in fragiele landen. Via het DGGF komt geld  beschikbaar voor intermediaire fondsen die erop gericht zijn  om dit deel van de markt te ontwikkelen en zo te zorgen dat  mkb‘ers meer financieringsmogelijkheden krijgen en kunnen  doorgroeien. Dit moet zorgen voor een directe ontwikkeling  van de financiële sector in lage en middeninkomenslanden.
  3. Kredietverzekering en financiering van ontwikkelingsrelevante export van Nederlandse mkb-bedrijven naar opkomende markten en ontwikkelingslanden: Nederlandse exportondernemingen die het betalingsrisico van partners in de DGGF-landen af moeten dekken, kunnen via Atradius Dutch State Business een verzekering afsluiten tot 15 miljoen euro. Ook kunnen ondernemers in aanmerking komen voor financiering tot 2 miljoen euro aan afnemers in opkomende markten en ontwikkelingslanden als deze bij de eigen bank geen financiering krijgen.

Meer informatie over en voorwaarden voor deelname aan DGGF zijn te vinden op www.rvo.nl/dggf