Mogen wij u opnemen in ons bestand? Meld je hier aan.
zoeken

Colombia en Nederland tekenen intentieverklaring

24 oktober 2019

Leestijd ± 1 minuut

Colombia is geïnteresseerd in innovatieve en toepasbare Nederlandse kennis en oplossingen in de transport en logistiek. Om verdergaande samenwerking te bekrachtigen tekenden de twee landen op 26 september 2019 een ‘letter of intent’ in Bogotá.

Colombiaanse steden hebben behoefte aan concepten en software voor masterplanning van havens, integratie van logistieke ketens en last mile logistiek. Dit blijkt uit de Colombiaanse koers die door het PND (national development plan) voor de komende jaren is bepaald.

ondertekening letter of intent

V.l.n.r. Jeroen Roodenburg (Nederlandse ambassadeur in Colombia), Mario Fontalvo (directeur Cluster Logistiek KvK Bogotá), Ahmed Aboutaleb (burgemeester Rotterdam), Louis Kleyn (voorzitter ANI, Colombiaanse Agentschap voor Infrastructuur).

Samenwerken aan duurzame oplossingen

De ondertekening van de intentieverklaring tussen Nederland en Colombia vond plaats tijdens de derde ‘Colombian-Dutch Dialogue in Transport & Logistics’. Tijdens dit evenement deelden maar liefst 150 deelnemers uit zowel bedrijfsleven als overheid hun expertise en kennis over transport en logistiek om gezamenlijk toe te werken naar duurzame oplossingen voor de uitdagingen in Latijns-Amerika’s derde economie. De organisatie van dit evenement was in handen van de Nederlandse Ambassade in Bogotá, de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en Holland House Colombia, in nauwe samenwerking met Colombiaanse partners als ANDI, Kamer van Koophandel Bogotá en Fitac.

Burgemeester Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam opende de Colombian-Dutch Dialogue in Transport & Logistics en was ook bij de ondertekening aanwezig. Colombia werd vertegenwoordigd door de directeur Cluster Logistiek van de KvK Bogotá, Mario Fontalvo. Namens de Topsector Logistiek zette de Nederlandse ambassadeur, Jeroen Roodenburg, zijn handtekening onder het document.

Neem voor meer informatie contact op met Edgar Kasteel.