Mogen wij u opnemen in ons bestand? Meld je hier aan.
zoeken

Aanmelden voor

Circulaire economie in de zorg: ontdek de logistieke kansen voor uw bedrijf

Aanmelden voor

Circulaire economie in de zorg: ontdek de logistieke kansen voor uw bedrijf

Circulaire economie in de zorg: ontdek de logistieke kansen voor uw bedrijf

22 oktober 2019

Leestijd ± 2 minuten

Nederland wil in 2050 volledig circulair zijn. Wat betekent dit voor de zorglogistiek en uw bedrijf of organisatie? Identificeer nu de kansen voor uw bedrijf in een driedaagse business track. Samen met trainers van CIRCO bekijkt u welke stappen u nu al kan zetten. Deze eerste business track richt zich op de zorglogistiek: zorginstellingen, leveranciers en producenten van medische producten en hulpmiddelen. Begin 2020 volgen business tracks voor de maakindustrie en bouwlogistiek.

Meld u nu aan.

CIRCO Business Design Track Zorglogistiek
Binnen de wereld van de zorg vindt veel verspilling van waardevolle materialen en producten plaats. Een circulaire benadering binnen de keten biedt veel kansen, onder andere mogelijkheden om kosten te besparen. Een circulaire logistieke keten voor de zorgsector vraagt om een nieuwe manier van denken, ontwerpen én om nieuwe business modellen.

Binnen het zorgdomein bestaan veel logistieke stromen van waardevolle materialen en producten. Hoogwaardige producten als scootmobiels, bedden en catscanners tot consumables als injectienaalden en reageerbuisjes. Al deze producten hebben waarde en veel van deze waarde wordt op verschillende plekken in de keten verspild. Diverse oplossingen zoals deelplatforms, refurbishment en nieuwe productontwerpen kunnen helpen deze verspilling tegen te gaan. Tijdens de CIRCO track voor zorglogistiek gaan we aan de slag om circulaire business te ontwikkelen voor uw organisatie.

Programma
Dag 1: Initiate Workshop – 8 november 2019
Dag 2: Ideate Workshop – 22 november 2019
Dag 3: Implement Workshop – 6 december 2019

Meer informatie leest u in de brochure.

Concrete stappen naar circulair
Sinds 2015 maakt CIRCO de transitie naar een circulaire economie voor bedrijven en organisaties heel concreet. TKI Dinalog is met CIRCO een samenwerking aangegaan om ook bedrijven uit de logistiek bewust te maken van de kansen in de circulaire economie. Onze pijlen zijn in eerste instantie gericht op drie logistieke ketens; zorglogistiek, maakindustrie en bouwlogistiek. Voor elk van deze ketens bieden we met CIRCO een driedaagse business track aan waarin de kansen in uw bedrijf worden geïdentificeerd, zodat u ook direct aan de slag kunt.

De business tracks voor de maakindustrie en bouwlogistiek worden gepland voor begin 2020. Hierover volgt spoedig meer informatie. Bent u nu al enthousiast om deel te nemen aan deze tracks? Neem dan contact op met Bas van Bree of Jasper de Graaf van TKI Dinalog.